15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Nautička prognoza: Upozorenje na mjestimične udare bure i neverine duž jadranske obale

1 min read
pomorski-promet-prekidi-linija zadar tv

Foto: Pixabay

Nautička prognoza: Pomorski meteorološki centar Split DHMZ-a izdao je upozorenje na mjestimične udare bure koji će dosegnuti brzinu od 35-45 čvorova, a podno Velebita moguće su brzine do 55 čvorova. Sutra poslijepodne na srednjem Jadranu očekuje se juga brzine oko 35 čvorova. Uz to, ponegdje su moguće neverine.

Trenutno se nad Jadranom nalazi dolina, dok se s sjevera približava ciklona.

Vremenska prognoza za prvih 12 sati najavljuje jačanje bure prema kraju dana, s brzinama od 8-18 čvorova, a u Velebitskom kanalu mjestimice i do 28 čvorova. Na srednjem i južnom Jadranu još će u početku puhati sjeverozapadni vjetar brzine 5-15 čvorova, mjestimice do 20 čvorova. More će biti umjereno valovito, s mogućim pojačanjem na sjevernom Jadranu u noći.

U sljedećih 12 sati očekuje se umjerena do pojačana bura, koja će na sjevernom Jadranu prijepodne okretati na istočni vjetar, dok će na srednjem i južnom Jadranu zapuhati jugo. More će biti malo do umjereno valovito, s mjestimičnim valovima. Prognoza uključuje i oblačno vrijeme, s mogućnošću kiše, pljuskova i grmljavine, posebno na sjevernom Jadranu.