23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Martin Crnjak srušio prvake, Smiljevac suvereno prošao Kukljicu

2 min read

KK SFINGA STAFFORDI – KK SABUNJAR PRIVLAKA 83:85 (15:25,26:26,25:17,17:17)

Otvaranje kakvo i zaslužuje Zadarska ljetna liga pružili su nam Sfinga Staffordi i Sabunjar. Sfinga je nešto bolje ušla u utakmicu i početnim vodstvom 8-0 činila se goropadnom. Nakon tog uspavanog početka utakmice budi se Sabunjar i serijom 11 poena preokreću rezultat i već se tad vidjelo da će utakmica biti uzbudljiva. do kraja 1 četvrtine Sabunjar je povećao razliku na 10 poena, a takav omjer je bio i na kraju prvog poluvremena kojeg je Sabunjar dobio 51:41.

U nastavku se budi Sfinga i svim silama pokušava smanjiti razliku, što i uspijeva u nekoliko navrata. Rotirao je popularni Lampa, tražio načine za preokret. Kad je Ante Gospić napravio peti prekršaj sve su oči bile uprte u Martina Crnjaka koji je imao zadatak zaustaviti rasplamsale Stafforde. Manirama iskusnog centra primirio je staforde i donio svojoj momčadi važne bodove. Uz izvrsnog Crnjaka valja istaknuti i Filipa Jošića s impresivnim učinkom te su mu nedostajale dvije asistencije za prvi triple-double regularnog dijela Zadarske ljetne lige.

KK SMILJEVAC – KK KUKLJICA 79:45 (21:9,20:7,19:10,19:19)

Suvereno je Smiljevac došao do pobjede protiv Kukljice ne davši joj prostora za bilo kakvo iznenađenje. Mučila se Kukljica cijelu utakmicu povezati tako reći dva dobra napada, a uz premalo raspoloženih igrača to je bila nemoguća misija. S druge strane Smiljevac je lepršao od igre, a kapetan Lovre Kovačević je vodio svoju momčad na terenu kao violinu. Valja istaknuti i rukopis trenera Smiljevca, Lovre Bašića, po čijim je naputcima igra i imala glavu i rep. Standardno dobar Matej Segarić i ovom prilikom se iskazao zabivši 18 koševa, a od toga su četiri bile ‘trice’.

Toni Vidaić je korektno obavljao svoje obrambene zadatke, a Domagoj Horvat je ulijevao dozu sigurnosti u njihovu igru. U Kukljici veliki dužnik je ostao Ivan Bais, a Krsto Pestić nakon aklimatizacije na novu ekipu mora poboljšati svoju igru ako Kukljici želi donijeti ono što je onomad donosio Bokanjcu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

8 − seven =