23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Lana Janjanin feat. Borna Pehar Trio u atriju palače Cedulin

1 min read

Večeras Zadrani i posjetitelji imaju izuzetnu priliku poslušati neke od najboljih muzičara trenutno na jazz/pop sceni u Europi. S početkom u 21 sat u atriju palače Cedulin nastupaju Lana Janjanin i Borna Pehar Trio.

Lana Janjanin mlada je zagrebačka skladateljica, kantautorica, pijanistica, rođena 1990. godine. Klasično je obrazovana glazbenica – završila je osnovnu i srednju glazbenu školu GU Elly Bašić u Zagrebu, te nastavila školovanje u Beču gdje je s 23 godine magistrirala kompoziciju na Sveučilištu „University of Music and Performing Arts”. Sklada i filmsku glazbu, glazbu za kazališta, ali i onu za klasične komorne sastave i orkestre. Osim interesa za klasičnu glazbu, Lana posebnu ljubav gaji prema soulu, jazzu i popu. Surađivala je sa mnogim renomiranim glazbenicima i orkestrima među kojima su i Roby Lakatoš, Vlatko Stefanovski, ORF Simfonijski Orkestar, Jazz Orkestar HRT-a, Zagrebačka Filharmonija etc.

Suradnja sa mladim zadarskim pijanistom Bornom Peharom jedna je od njenih novijih kolaboracija. Ljubav prema Soul-u, R&B i fusion Jazz-u spojila je obostrane ideje za napraviti projekt u kojem bi se predstavila američka glazba. Bend se sastoji od mladih renomiranih glazbenika kojeg uz Lanu i Bornu čini, Budimpeštanac Rolanz Racz na električnom basu i dobro znani Splićanin Jan Ivelić na bubnjevima.

Koncert organizira Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je slobodan!