22. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Fiona Fergusson & Klemens Marktl Trio u atriju palače Cedulin

1 min read

Izniman jazz koncert u lijepoj atmosferi atrija palače Cedulin čeka nas večeras s početkom u 21 sat. Topli vokal škotske pjevačice Fione Fergusson susreće se s dobro uvježbanim jazz triom iznimnog koruškog bubnjara Klemensa Marktla.

Fiona Fergusson, koja pjeva autentično u stilu Elle Fitzgerald, Sarah Vaughan i Billyja Holidaya, predstavlja svoj nedavno objavljeni debitantski album “The Gift” s glazbeno raznolikim programom koji je visoko ocijenjen od strane medija. Repertoar ovog uspješnog debitantskog albuma “The Gift” sadrži odabranu selekciju swinging standarda i latino pjesama koje je aranžirao bubnjar i aranžer Klemens Marktl. Međunarodno poznat vrhunski bubnjar (skladatelj, aranžer, predavač) u svoj trio uključio je hrvatski pijanist Borna Pehar i izuzetnog austrijskog basista Philippa Zarfla. Borna Pehar, osim što je istaknuti glazbenik, ima i posebnu vezu s Klemensom Marktlem kao njegov učenik na GMPU Klagenfurt. Njihova suradnja je rezultirala glazbenim sazrijevanjem i sinergijom koja se osjeti u svakoj njihovoj izvedbi.

Ovaj jedinstveni jazz koncert pruža priliku publici da uživa u virtuoznoj glazbi, toplim vokalnim interpretacijama i dinamičnim improvizacijama. 

Organizator koncerta je Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je besplatan.