14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022 U FUTSALU

2 min read

MAVROVIĆ OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA ALBANIJU I DANSKU

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije, Marinko Mavrović, objavio je popis igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2022. godine protiv Albanije (Tirana, 7. travnja) i Danske (Varaždin, 11. travnja).

Na popisu su se našli Žarko Luketin (Olmissum), Zoran Primić (Square), Marko Vuković (Vrgorac), Franco Jelovčić (Olmissum), Dario Marinović (Jimbee Cartagena), Duje Kustura (Olmissum), Nikola Gudasić (Vrgorac), Luka Perić (Dobovec), Antonio Sekulić (Olmissum), Josip Suton (Meta Catania), Kristijan Postružin (Olmissum), Jakov Hrstić (Universitas), Matej Horvat (Olmissum), Kristian Čekol (Futsal Dinamo) i Josip Jurlina (Olmissum).

“Na žalost, suočili smo se s određenim brojem otkaza igrača koje nismo uspjeli izbjeći, u utakmicama protiv Albanije i Danske ostali smo bez Novaka, Kanjuha, Perišića i Matoševića, ali dobra je stvar da nam se vratio Postružin. S obzirom na činjenicu da smo osigurali plasman na Euro, ove su utakmice idealna prilika za dokazivanje mlađim igračima, poput Hrstića, Gudasića i Kusture. Tim više što ne želimo riskirati da Luka Perić u posljednjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Danske zaradi parni žuti karton koji bi ga udaljio iz momčadi u prvom susretu na Euru.”, kaže Marinko Mavrović, koji će, baš kao i ostatak momčadi, ove godine biti prinuđen Uskrs proslaviti daleko od obitelji.

“Na žalost, moramo se držati postojećih pravila i testiranje obaviti u nedjelju s obzirom na to da u ponedjeljak krećemo na put. Zbog toga sam okupljanje morao zakazati u subotu, 3. travnja. Naravno da bismo svi za Uskrs željeli biti sa svojim obiteljima, ali ovo je viša sila od toga ne možemo pobjeći.”, istaknuo je Mavrović, koji je iskoristio priliku čestitati svom kolegi za kormilom Vatrenih.

“Čestitam Zlatku Daliću na uspješnom početku kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Hrvatska je poslije triju odigranih utakmica prva u skupini, vjerujem da se situacija na ljestvici više neće mijenjati do kraja ciklusa. Raduje povratak Vatrenih na stare slave.”, zaključio je Mavrović.

Hrvatska futsalska reprezentacija okupit će se, dakle, u subotu 3. travnja u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici u 14 sati, a prema Tirani putuje u ponedjeljak, 5. travnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

16 − 11 =