14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Narodni muzej Zadar: Ifigenijina Tajna na XIX. Noći muzeja

2 min read

Zadar, 26. siječnja 2024. – Narodni muzej Zadar poziva zaljubljenike u igre i kulturnu baštinu na jedinstveno iskustvo tijekom XIX. Noći muzeja. “GAME ON!” donosi natjecanje u videoigri Ifigenija, prilagođeno svima – djeci i odraslima.

Ifigenija, intrigantna igra koja čeka svoje heroje, otkriva tajnu umjetničkog djela koje sjedinjuje povijest grada Zadra. Postanite član tima baštinskih istraživača te zajedno s agenticom e-Genijom rastumačite tajnu u Narodnom muzeju Zadar.

Okupite prijatelje jer imate priliku sudjelovati u dva natjecanja:

  1. Prva grupa igra cijelu videoigru, uključujući virtualnu šetnju po prostorijama izložbe “Šest salonskih priča”.
  2. Druga grupa rješava puzzle, tematski povezane uz izložbu, koje su i dio videoigre, ali se mogu igrati i samostalno.

Svako natjecanje traje 30 minuta, a možete odabrati u kojem dijelu želite sudjelovati. Prijavite se putem e-maila na ivana.drazic@nmz.hr s naznakom za koje natjecanje se prijavljujete, uz podatke: ime, prezime i dob sudionika. Osobe mlađe od 18 godina trebaju priložiti potpisanu Privolu roditelja/skrbnika za sudjelovanje, dostupnu na web stranici Narodnog muzeja Zadar: https://nmz.hr/hr/o-muzeju/dokumenti/

Natjecanje će se održati u petak, 26. siječnja, u Kneževoj palači, s početkom u 19:30h za igru “Ifigenija – prolazak kroz igru” te u 20:30h za igru “Ifigenija – rješavanje puzzli”.

Nagrade su prigodne i uključuju godišnje ulaznice za Narodni muzej Zadar za sve sudionike. Pobjednik prvog dijela natjecanja osvaja električni romobil, dok pobjednik drugog dijela osvaja pametni sat.

Za pripremu, videoigra Ifigenija dostupna je na web stranici Narodnog muzeja Zadar: https://nmz.hr/hr/multimedia#igre

*Napomena: Zaposlenici Narodnog muzeja Zadar, njihova najbliža rodbina i supružnici ne mogu sudjelovati u natjecanju. Svi ostali zainteresirani ne smiju imati nikakvu podršku od navedenih. Svaka takva prijava neće se uzimati u obzir.

Videoigra Ifigenija nastala je u sklopu projekta Erasmus + Next Museum.