18. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Iznuda, nekoliko krađa i nedolično ponašanje

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Osumnjičen za protupravnu naplatu

            Policijski službenici Policijske postaje Biograd  dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za protupravnu naplatu.

            Sumnjiči ga se da je 19. veljače u Biogradu, prijeteći mu fizički napao 47-godišnjeg poznanika zbog novčanog dugovanja.

             Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

            Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

           Jučer, 20. veljače, u poslijepodnevnim satima policija je zaprimila prijavu kako je u Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd, primljeno dijete koje je ozlijeđeno iz zračnog oružja.

          Prema dosada raspoloživim saznanjima, sumnja se da je u ponedjeljak oko 13 sati u polju na biogradskom području maloljetnik pucao iz zračne puške, a pritom je jedan metak koji se odbio pogodio dijete  koje je bilo s njim u društvu.

          Ozlijeđenom djetetu je pružena liječnička pomoć u bolnici u Biogradu, gdje su mu ozljede u predjelu noge okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

        Navedeno zračno oružje je policija izuzela te je u tijeku kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela  dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

           Teška krađa

Tijekom vikenda, 18/20. veljače u Zadru, na gradskom predjelu Jazine,  nepoznati počinitelj je provalio u prostorije obrta u vlasništvu 24-godišnjaka, odakle je otuđio novac.

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka eura, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.

U vremenu od 17. do 20. veljače u Ugljanu, nepoznati počinitelj je provalio u radni stroj  u vlasništvu 30-godišnjaka, odakle je otuđio gorivo.

Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.

         Naročito drsko i nepristojno ponašanje na Viru

        Policijski službenici Policijske postaje Zadar su proveli kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana poradi počinjenja prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nakon čega su jučer uz optužni prijedlog zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

         Sva četvorica osumnjičenih u dobi od 26, 27, 31 i 52 godine se sumnjiče da su u nedjelju, 19. veljače u večernjim satima na Viru, za vrijeme održavanja   javnog okupljanja narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, na mjestu održavanja manifestacije gdje je bio okupljen veći broj građana.

        U odnosu na navedeni događaj, kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja.