23. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

II. Konferencija EDUkarijera: Obrazovanjem do zanimanja budućnosti

1 min read
Konferencija_EDUkarijera_Zagreb

Foto: HGK

Hrvatska gospodarska komora organizira II. Konferenciju EDUkarijera pod nazivom “Obrazovanjem do zanimanja budućnosti”, koja će se održati 20. ožujka 2024. godine u 9:30 sati u prostorijama “KRAŠ” Auditoriuma – poslovna zgrada KRAŠ (Ravnice 48, Zagreb).

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je prijava obavezna zbog ograničenog broja mjesta (do 130 sjedećih mjesta).

Na konferenciji će Hrvatska gospodarska komora predstaviti rezultate istraživanja tržišta rada o potrebnim znanjima i vještinama djelatnika. Cilj istraživanja je usklađivanje obrazovnih programa s potrebama tržišta rada radi podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Također, bit će prikazani rezultati ankete građana o profilu atraktivnog poslodavca, potrebi za usavršavanjem i izazovima u traženju zaposlenja.

Glavni cilj konferencije je osvješćivanje potreba tvrtki, ustanova za obrazovanje odraslih i pojedinaca o mogućnostima usavršavanja za osobni rast i razvoj. Govorit će se o važnosti usavršavanja za tvrtke i pojedince radi jačanja hrvatskog gospodarstva i otpornosti tvrtki na krize i nedostatak kvalificirane radne snage. Također će se raspravljati o izazovima zapošljavanja strane radne snage i njezinoj integraciji na radnom mjestu.

Konferencija je namijenjena tvrtkama, ustanovama za obrazovanje odraslih, HR stručnjacima i pojedincima koji žele biti informirani o najnovijim trendovima u zapošljavanju i usavršavanju ključnih znanja i vještina.

Prijave za sudjelovanje su obavezne najkasnije do ponedjeljka, 18. ožujka do 12 sati. Tijekom prijave u obrascu postavite pitanje kako bi predavači mogli bolje pripremiti odgovore.