18. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Građani koji prijave ili predaju oružje neće biti kažnjeni

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Policija je ponovno istaknula važnost suradnje građana u borbi protiv ilegalnog oružja, podsjećajući da se protiv onih koji prijave ili predaju oružje neće pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

Jučer, 18. ožujka, nakon dojave građana o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava na zadarskom području tijekom čišćenja objekta, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su na siguran način izuzeli 750 komada streljiva, 7 ručnih bombi, 1 topničko streljivo i 1 minobacačku minu.

Policija još jednom podsjeća građane da ne pokušavaju samostalno donositi oružje u policijske postaje kako bi izbjegli rizik od aktivacije i ozljeđivanja. Umjesto toga, pozivaju se da prijave na broj 192 ili se obrate najbližoj policijskoj postaji, gdje će stručno osposobljeni policijski službenici na siguran način preuzeti oružje, kao što je to bio slučaj s nedavnim predajama ili pronalascima oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Ističemo da su građani svojom odgovornošću u predaji oružja policiji doprinijeli sigurnijoj budućnosti, jer manje oružja znači manje potencijalnih tragedija.