25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Hrvatski proizvođači ribe predstavljaju inovacije na Seafood Expo Global 2024 u Barceloni

1 min read
Seafood Expo

Foto: HGK

Na 30. izdanju Seafood Expo Global 2024, najvećeg sajma trgovine morskim plodovima i proizvodima ribarstva, hrvatski proizvođači ribe su u središtu pažnje. Organizirana pod vodstvom Hrvatske gospodarske komore, predstavljaju se 11 tvrtki, donoseći najnovije inovacije i proizvode ribarstva. Sajam, koji se održava od 23. do 25. travnja u Barceloni, okuplja više od 2.000 proizvođača iz 84 zemlje, na impresivnom sajamskom prostoru od preko 51.000 m2.

HGK, putem projekta “Riba Hrvatske jedi što vrijedi”, pruža podršku hrvatskim proizvođačima ribe za promociju njihovih proizvoda i povećanje izvoza. Ističući važnost međunarodnog poslovanja, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam, Dragan Kovačević, naglašava da je sajam ključna platforma za ostvarivanje poslovnih kontakata i predstavljanje inovacija.

Među hrvatskim tvrtkama koje se ističu na sajmu su Arbacommerce, Conex Trade, Cromaris, Jadran-tuna, Mardešić, Orada Adriatic, Pelagos Net farma, Podravka, PP Orahovica, Sardina i ZMH Horvat. Njihova ponuda obuhvaća širok spektar proizvoda, od bijele ribe, tune, slane sitne plave ribe, do smrznutih i konzerviranih proizvoda.

Hrvatski sektor ribarstva bilježi pozitivne trendove, uključujući rast proizvodnje i izvoza, što potvrđuje kontinuirani razvoj i važnost ovog sektora za nacionalno gospodarstvo.