15. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Izvješće o sigurnosti – Policijska uprava zadarska

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom protekla 24 sata, Policijska uprava zadarska evidentirala je nekoliko incidenata na svom području.

  1. Teška krađa automobila u Arbanasima: Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina, u dobi od 60 i 41 godinu, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe. Sumnjiče ih da su u vremenskom razdoblju od 16. do 18. travnja ove godine u Zadru, na gradskom predjelu Arbanasi, otuđili automobil zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 26-godišnjaka. Pronađeno vozilo vraćeno je vlasniku nakon provedenog očevida. Protiv osumnjičenih podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.
  2. Krađa iz trgovine: Jučer, 23. travnja, nepoznati počinitelj iz trgovine trgovačkog društva na gradskom predjelu Arbanasi otuđio je blagajnu. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog teške krađe.
  3. Krađa novčanika u Ulici Akcije Maslenice: Također jučer, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik s novcem i osobnim dokumentima 77-godišnjeg vlasnika u Ulici Akcije Maslenice. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog krađe.

Ovi incidenti ukazuju na potrebu pojačane sigurnosne pažnje na području Policijske uprave zadarske kako bi se osigurala sigurnost i zaštita građana te njihove imovine.