20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

EHF Liga prvaka: PPD Zagreb doznao protivnike

2 min read

U Beču su ždrijebom određene skupine EHF Lige prvaka za sljedeću sezonu. Hrvatski prvak PPD Zagreb smjestio se u skupinu A i može biti zadovoljan s protivnicima koji ga očekuju. 

Ovogodišnji ždrijeb bio je malo drugačiji u odnosu na prošlu sezonu. Naime, 16 klubova bilo je razvrstano u četiri pota ili šešira. Redoslijed je naravno određen s obzirom na koeficijent kluba i učinak u prošloj sezoni. PPD Zagreb se tako našao u najslabijem šeširu ili potu jer podsjećamo, u posljednjem izdanju Lige prvaka nije osvojio ni bod. Uz njega su bili Elverum, Dinamo Bukurešt i Motor Zaporozhye. Iz svakog od tih potova, žrijebom su izvučena po dva kluba i smještena u dvije Glavne skupine A i B. Pri tome je poštivan princip da klubovi iz iste zemlje ne mogu biti u istoj skupini.

Najprije su ždrijebani klubovi iz prvog pota ili šešira. Zatim drugog, a iz trećeg pota su dirigiranim ždrijebom raspoređeni Telekom Veszprem, Flensburg-Handewitt i Montpellier. Meshkov Brest je pak, ždrijebom svrstan u skupinu A. Nakon toga, na red je došao posljednji šešir. PPD Zagreb je tako izvučen kao drugi iz tog pota i raspooređen u skupinu s MOL-Pick Szegedom, THW Kielom i Aaalborgom s kojima je igrao i prošle sezone, Vardarom  1961, Meshkov Bresto , Montpellierom i Elverumom. Kad se detaljno pogleda skupina  , jer su u njoj uz aktualnog europskog prvaka Barcu, još tri nekadašnja pobjednika tog natjecanja, stječe se dojam da je Zagreb dobio malo lakšu skupinu .

Evo skupina EHF Lige prvaka za sezonu 2021/2022:

Izvor: HRS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × 5 =