18. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Dvije hrvatske manjinske koprodukcije na Međunarodnom festivalu u Torontu 

2 min read

Film Radnička klasa ide u pakao Mladena Đorđevića imat će svjetsku premijeru u programu Ponoćno ludilo (Midnight Madness), dok će film rumunjskog redatelja Radua Judea – Ne očekuj previše od kraja svijeta – biti prikazan u sklopu programa Wavelengths. Kinorama je hrvatski koproducent oba fima.
Radnička klasa ide u pakao novi je film redatelja Mladena Đorđevića koji govori o skupini bivših radnika tvornice, nedavno zatvorene u sumnjivoj privatizaciji, koji se, u borbi za pravdu, osobno dostojanstvo i život, okreću natprirodnom.

Glavnu ulogu u filmu igra Tamara Krcunović, a u ostalim ulogama nastupaju Leon Lučev, Momo Pićurić, Ivan Đorđević, Lidija Kordić, Mirsad Tuka, Szilvia Krizsan, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović i Dobrila Stojnić.

Film Radnička klasa ide u pakao Mladena Đorđevića imat će svjetsku premijeru u programu Ponoćno ludilo (Midnight Madness), dok će film rumunjskog redatelja Radua Judea – Ne očekuj previše od kraja svijeta – biti prikazan u sklopu programa WavelengthsKinorama je hrvatski koproducent oba fima. 

Radnička klasa ide u pakao novi je film redatelja Mladena Đorđevića koji govori o skupini bivših radnika tvornice, nedavno zatvorene u sumnjivoj privatizaciji, koji se, u borbi za pravdu, osobno dostojanstvo i život, okreću natprirodnom.

Glavnu ulogu u filmu igra Tamara Krcunović, a u ostalim ulogama nastupaju Leon Lučev, Momo Pićurić, Ivan Đorđević, Lidija Kordić, Mirsad Tuka, Szilvia Krizsan, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović i Dobrila Stojnić.

Film Ne očekuj previše od kraja svijeta – polazeći od istinite priče o pripremi i snimanju, po mnogočemu diskutabilnog, filma o zaštiti na radu – analizira odnose pojedinca i multinacionalnih tvrtki novog rumunjskog kapitalizma. Priča je to o ekonomiji i kinematografiji.

Uz koproducenticu Ankicu Jurić Tilić, hrvatski dio ekipe čine i skladatelji Jura Ferina i Pavao Miholjević te tonski snimatelj Hrvoje Radnić

Film Ne očekuj previše od kraja svijeta nastao je u produkciji rumunjske kuće 4 Proof Film, u koprodukciji s kućama Paul Thiltges Distributions (Luksemburg), Les Films d’Ici (Francuska), Kinorama (Hrvatska) i microFILM (Rumunjska), uz potporu, između ostalih, i Hrvatskog audiovizualnog centra te Eurimagesa. 

Izvor: HAVC