22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

DRUGA MUŠKA LIGA – JUG: ENTUZIJASTI ‘PRESKOČILI’ ZADARSKU MLADOST

2 min read
FOTO: Toni Opačić | KK Diadora

Dvije zadarske ekipe sastale su se u 2. kolu Druge muške lige – Jug u pomoćnoj dvorani 3 Športskog Centra Višnjik. KK Diadora u gostima svladala je momčad KK Pet Bunara (kadeti KK Zadar) s 55:76. Iako bez nekoliko ključnih igrača Diadora je bila prevelik zalogaj za momke Tonija Matešića.

Fenomenalni i poletni ‘Dvozlatni’ otvorili su susret s 10:0, pa je već nakon 3 minute trener Matešić mora tražiti minutu predaha ne bi li razbio ritam Diadore. Kao da su prvi puta uzeli loptu u ruke izgledali su prvih 7 minuta Zadrani, a Entuzijasti su igrali košarku koja bi sigurno zadala glavobolju i mnogim ekipama Prve muške lige. Ipak nekako se mladost Zadra rekuperirala pa je nakon prve četvrtine Diadora imala +12 (12:24).

Diadora je u ovaj susret ušla bez dva stožerna igrača Mateja Segarića, Roka Butića i Nijemca Anthonya Bauera. Talijan Andrea Iannilli nakon utakmice s Sukošanom u Kupu nestao je iz redova Diadore pa se pitamo što li je s 207 cm visokim Talijanom? Je li i on žrtva ‘nije se prilagodio’ okolnosti, kojega smo se barem u ovom gradu naslušali i previše. Bilo kako bilo bez 3, ili 4 igrača Diadora je bez problema preskakala prepreke koje su postavljali bijeli. 27:42 stajalo je na semaforu nakon odigranih 20 minuta.

U nastavku nije tu bilo previše pitanja tko će do pobjede već samo kolika ća biti krajnja razlika. Maestralnu partiju pružao je u ovoj utakmici Toni Vidaić koji nije baš zabijao koševe, ali je hvatao svaki skok do kojega je mogao, ‘lijepio’ je blokade, krao lopte, te svojim suigračima asistirao u više navrata. Priliku u ovome susretu dobila je i Diadorina mladost pa su Antonio Franov (2003.), Ivan Grganović (2002.),  i Toni Vanjak (2002.),  dobili svatko po nešto manje od 10 minuta. Lijepo je vidjeti da uz Duju Bralu u KK Zadru, minute mlađima u seniorskom sastavu daje i Diadora. Uz Vidaića i mlade snage rezultat je dosezao čak +20 za ‘goste’.

Utakmica je završila s 55:76, a Diadora je u ovome ogledu u skakačkom pogledu izgledala dosta loše, Zadrani su prigrabili 54 od čega 22 napadačka dok je Diadora uhvatila tek 47. Opet se Paolo Marčev istaknuo s 11 koševa, Vito Barbaroša ubacio je 10 a s istim brojem ubačaja završio je i Tomislav Grbić. Kod Pet Bunara Toni Dević Obradović upisao je ‘double-double’ učinak s 14 ubačaja i 10 skokova, a u poraz su po 12 koševa ugradili Roko Lukić i Antonio Sikirić.

Sljedeće kolo Diadora će u praznoj dvorani na Bilom Brigu dočekati razvojnu momčad Šibenke, OKK Dražen Petrović, dok će KK Pet Bunara u goste KK Sukošanu. Prvi dvoboj na rasporedu je 31.10. (Subota) u 20:30, moći ćete pratiti samo na Zadar.tv-u! Dodajmo kako će utakmica u Sukošanu na rasporedu biti 30.10 u 21:00.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

four × two =