23. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

DRUGA MUŠKA LIGA: DIADORA SLAVILA NA BILOM BRIGU!

2 min read

Košarkaši Diadore savladali su jučer u dvoboju Druge muške lige regije Jug s 103:60 ekipu Mislava iz Podstrane. Diadoru je do nove pobjede u ligi vodio sjajni Vito Barbaroša s 29 koševa, 10 asistencija i 7 skokova!

Po samom početku susreta ekipa Diadore otvorila je utakmicu puno bolje nego li u prvom ispitu protiv Sukošana, te je već nakon prvih deset minuta prednost bila dvostruko dvoznamenkasta za ‘Entuzijaste’ 29:9.

FOTO: Andrej Jančijev | Zadar.tv

Gosti nisu baš znali kako iskoristiti svoju visinu u ovom susretu, a iako su se u nastavku probudili te su izgledali konkurentnije na parketu, to ipak nije bilo niti blizu dovoljno tome da se gosti iz Podstrane privuku na nešto znatnije manju prednost jer je baš u prvom poluvremenu Diadora igrala posebno motivirano. Trio BašićBarbarošaMarčev posebno se isticao krajem prvog poluvremena na kojem je momčad iz Zadra imala vodstvo od 55:28.

Nakon dvije četvrtine jako lijepe košarke od strane Diadore upali smo u svojevrsnu crnu rupu treće dionice u kojoj nismo vidjeli ništa posebno, a baš u tom vremenskom razdoblju vrijeme na semaforu curilo je poprilično sporo. Mislav se zahvaljujući prvenstveno Anti Poliću držao da ne potone do samog dna, dok je Diadora koševe ganjala preko Marčeva i Barbaroše u nastavku. Usprkos svemu Diadora je još uvijek održavala zalihu koševa koju je imala u prvom poluvremenu pa je tako na kraju tridesete minute susreta 75:52 pokazivao semafor dvorane OŠ Zadarski otoci.

FOTO: Andrej Jančijev | Zadar.tv

Kako ne bi utakmica završila revijalno David Zubčić je odlučio probuditi i motivirati momke u nastavku, te je u tome uspio jer smo opet poletnu i brzu Diadoru gledali prvih pet minuta zadnje dionice. Na samom koncu utakmice kada je već trideset koševa bio normalan plus Diadore priliku su dobili i igrači s klupe koji su na kraju podignuli ‘Entuzijaste’ iznad ‘stotke’. Slavili su tako i drugi put igrači Diadore u sklopu lige i to uz visokih 43 koša prednosti (103:60).

Odličan je uz valorizaciju od 40 bodova s 29 koševa, 7 skokova i 10 asistencija bio Vito Barbaroša, Ivan Bašić po običaju bio je svestran uz 10 koševa i jednak broj asistencija, uhvatio je 7 skokova, dok je loptu protivnicima krao čak 4 puta, Paolo Marčev zabio je 24 poena, dok je Toni Vidaić zabio 11 koševa uz 10 skokova. Kod gostiju Ante Polić bio je najraspoloženiji s 22, dok je 13 imao Marko Vujević.

Diadora – Sukošan 103:60 (29:9, 26:19, 20:24, 28:8)

Suci: Frane Banović, Hrvoje Raspović, Filip Rumora Opunomoćenik: Davor Modrić (svi Zadar)

DIADORA: Barbaroša 29 (10 asistencija), Marčev 24, Vidaić 11 (10 skokova), Bašić 10 (10 asistencija), Škaljo 9, Marinović 7, Dunatov 4, Zrilić 3, Dugandžić 2, Segarić 2, Ravnić 2, Kabić. Trener: David Zubčić

MISLAV: Polić 22, Vujević 13, Šarac 7, Dubravčić 6, Udiljak 5, Mamić 4, Botica 3, Balić, Knezović, Uvodić. Trener: Alen Koludrović

FOTO: Andrej Jančijev | Zadar.tv

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

four + twenty =