24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Dan otvorenih vrata i sporta na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik”

2 min read
dan_otvorenih_vrata_policijska_akademija_2024

Foto: MUP

Polaznici i učenici natjecali su se u nekoliko sportskih disciplina, a potencijalni kandidati za školovanje na Policijskoj akademiji imali su priliku iz prve ruke saznati uvjete natječaja za upis u Policijsku školu “Josip Jović”. Manifestacija “Dan otvorenih vrata i Dan sporta” Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik” održana je 29. svibnja, uz bogat program koji je uključivao sportska natjecanja, demonstracije vještina i kulturne nastupe.

Dan otvorenih vrata otvorili su Tamburaški orkestar MUP-a i zbor Policijske škole „Josip Jović“, a medijima je predstavljena novost koju je uvela Policijska akademija – digitalizacija procesa selekcijskog postupka putem e-građana za upis u Policijsku školu „Josip Jović“.

Demonstracije vještina i sportska natjecanja

Demo timovi učenika i polaznika pokazali su rukovanje vatrenim oružjem, borilačke vještine s elementima padova, zahvate za privođenje te svladavanje aktivnog i pasivnog otpora. Organiziran je i malonogometni turnir s učenicima gostujućih srednjih škola, a natjecanja su se održala i u odbojci, stolnom tenisu, atletici, powerliftingu, poligonu prepreka i rukovanju oružjem.

Posjetiteljima su prikazane razne druge vježbe, uključujući zajedničku vježbu stručnog aktiva policijskih ovlasti i Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa koji su simulirali uspostavu narušenog javnog reda i mira u većem opsegu.

Informacije o upisu i zanimanju policajca

Uz stručno vodstvo, budući kandidati i kandidatkinje mogli su se već danas prijaviti na natječaj elektroničkim putem kroz uslugu e-postani policajac/policajka na sustavu e-građani. Na info-pultovima posjetitelji su dobili korisne informacije o policijskom zanimanju te su mogli razgledati raznolikost opreme, tehnike i vozila kojima policija raspolaže.

Posjetitelji su imali mogućnost posjetiti knjižnicu Policijske akademije, Muzej policije i kupiti suvenire Zaklade policijske solidarnosti. Za kulturno-scenski dio programa zaslužni su bili Policijska klapa „Sveti Mihovil“, Tamburaški orkestar MUP-a, zbor Policijske škole „Josip Jović“ i učenici Policijske škole s izvedbom autorske predstave „S druge strane zakona“.

Nagrade i promocija sporta

Nakon završetka svečanosti podijeljene su medalje pobjednicima u svim sportskim disciplinama. Događaj je bio prigoda za promociju zanimanja policajac/policajka i poticanje mladih za bavljenje sportom. Događaju su se pridružili hrvatski olimpijci Marko Golubić i Josip Glasnović, kondicijski trener Mario Mlinarić te bivši hrvatski juniorski reprezentativci, igrači prve hrvatske superlige Filip Borovnjak i Lovro Zovko.

Za sve informacije o natječaju za zanimanje policajac/policajka, posjetite mrežne stranice Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“.