25. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Čeka se KK Zadar: KK Split poslao prijavu za Basketball Champions League!

1 min read

Kako javlja Hrvatski košarkaški savez KK Split predao je prijavu za Basketball Champions League, čeka se potez osvajača dvostruke krune KK Zadar.

Hrvatski se košarkaški savez već godinama zalaže za to da hrvatski klubovi igraju na europskoj pozornici, a po završetku ligaške sezone napravljen je dodatni iskorak u tom pravcu.

Na tragu ulaganja i podizanja kvalitete svih razina organizacije natjecanja,  kao i ulaganja u same klubove s ciljem osnaživanja hrvatskih igrača, 9. lipnja je održan sastanak Upravnog odbora HKS-a, a potom i sastanak s predstavnicima klubova HT Premijer lige na kojem su izložene opcije natjecanja za sezonu 2021/22, kao i za naredne sezone. Među ostalim, najavljeno je kako će HKS s milijun kuna poduprijeti klub koji bi sudjelovao u FIBA Basketball Champions League.

Sa zadovoljstvom možemo objaviti kako je europsku priliku prihvatio KK Split te je poslao prijavu za sudjelovanje u BCL ligi, a ista je jučer u kasnim večernjim satima poslana u Ured za natjecanje BCL-a. Klub koji je tri puta zaredom okrunjen naslovom klupskog prvaka Europe (1989., 1990. i 1991. godine) Europi i pripada te čestitamo KK Splitu na prijavi i veselimo se europskim utakmicama!

Izvor: HKS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 + 19 =