14. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Branimir Longin podnio ostavku

2 min read

Priopćenje KK Zadra prenosimo u cijelosti.

Branimir Longin podnio je ostavku na poziciju team manager u KK Zadru. Longin se vratio u matični klub, u kojem je kao igrač osvojio tri trofeja (Goodyear ligu 2002/2003, Kup Krešimira Ćosića 1998., 2003.), 2017. godine kao sportski direktor. Tu funkciju je obnavljao do 2020. godine kad je postao team manager.

U mandatu Branimira Longina KK Zadar je osvojio pretkadetski naslov prvaka Hrvatske 2018. godine. KK Zadar je također osvojio pretkadetski i juniorski naslov u prošloj 2020/2021 sezoni, te je općenito razina rada i rezultata u omladinskom pogonu na visokoj razini.

U prvoj sezoni kao sportski direktor KK Zadar se borio za Final Four ABA lige, te je u polufinalu HT Premijer lige ispao od Cibone. Klub je za vrijeme njegovog mandata, sportski direktor/team manager, osvojio tri seniorska trofeja, dva Kupa Krešimira Ćosića i jedno prvenstvo Hrvatske i to nakon što je KK Zadar bio bez osvojenog naslova 13. godina. Kao sportski direktor uspio je prodati dva seniorska igrača, za koje je klub dobio odštetu.

Osnovane su dvije razvojne momčadi u kojoj mladi igrači imaju prijeko potrebnu minutažu, u Prvoj i Drugoj ligi, u kojoj se razvojne ekipe KK Jazine Zadar 2 i KK Pet Bunara natječu. Dosta igrača iz omladinskog pogona je u seniorskom sastavu ili jako blizu njega, kao što su Duje Brala, Tomislav Buljan i Filip Paponja. Ove sezone u razvojnoj ekipi izvrsnu sezonu imaju Krševan Klarica, Maksim Matulina, Ante Beljan i Antonio Sikirić, koji je prije par dana potpisao i prvi ugovor s KK Zadrom. Svi ovi igrači sigurnim koracima napreduju prema seniorskom sastavu, a ostali mlađi koji nadolaze, imaju sjajne uvjete da se kroz razvojnu ekipu probiju u prvu ekipu Zadra.

Treba napomenuti da KK Zadar trenutno ima čak 13 reprezentativaca u mlađim reprezentativnim selekcijama.

U protekle 4. godine Branimir Longin je puno toga učinio dobroga za ovaj klub, KK Zadar mu se za sve lijepe i uspješne trenutke želi zahvaliti i želimo mu svu sreću nastavku karijere.

“Podnio sam ostavku jer ne želim biti nikakav uteg za klub, pogotovo u ovom teškom periodu kad je u pitanje došao proračun i rebalans. Meni je najvažnije da klub funkcionira normalno i da niti jedan pogon ne pati, ni omladinski pogon, ni seniorski, da se sve ovo najmanje na njih odrazi. Meni je osobno važno da ne odlazim s nekom gorčinom, bila mi je čast i ponos imati nekakvu funkciju u ovom klubu. Najbitnije je da ona osoba koja preuzme ovu poziciju, da se za ima za što uhvatiti, da ima najbolji omladinski pogon u Hrvatskoj, da ima nekoliko jako perspektivnih juniora koji su pred potpisom s klubom, i da su seniori osvajači duple krune. Uvjeren sam da će ova ekipa obraniti i Kup i naslov prvaka Hrvatske, dok će se u ABA ligi svi trenutni problemi prebroditi. S ponosom ostavljam ono što je ostalo iza mene u klubu i nadam se da će netko drugi to uspjeti oplemeniti,” rekao je Branimir Longin.

Izvor: KK Zadar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 − 4 =