25. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Aktivnosti i događanja u Gradskoj knjižnici Zadar od 8. do 13. travnja 2024.

2 min read
gradska knjiznica zadar citanje knjiga

Foto: Pixabay


Gradska knjižnica Zadar od 8. do 13. travnja 2024. godine nudi raznolik program aktivnosti i događanja koji su osmišljeni kako bi zadovoljili različite interese i potrebe svojih posjetitelja.

Počevši od ponedjeljka, knjižnica je mjesto susreta i razmjene znanja. U sklopu programa “65+ razloga da ti čitam”, djelatnici Knjižnice posjećuju Dom Sfinga kako bi starijim osobama pružili trenutke ugodnog čitanja i druženja. Istovremeno, predavanje o zaštiti i promicanju prava pacijenata u Zadarskoj županiji pruža korisne informacije o zdravstvenom sustavu i pravima pacijenata. Za ljubitelje košarke, poseban je događaj susret s hrvatskim košarkašem Jurom Gunjinom, koji će podijeliti svoje iskustvo studiranja i treniranja te razgovarati o raznolikosti, jednakosti i uključivosti na sveučilišnim kampusima u SAD-u.

Utorak je dan posvećen najmlađima. Jutro uz priču u Dječjem vrtiću Golubica pruža djeci priliku da uživaju u čarobnom svijetu priča i knjiga. Radionice poput “Utorkom u 4” i “Zajedno kroz priče” potiču kreativnost i razvoj dječje mašte.

Srijeda donosi praktične aktivnosti poput mjerenja tlaka i šećera u suradnji s Domom zdravlja Zadarske županije, što je važan doprinos brizi o zdravlju zajednice. Uz to, STEM radionice potiču interes za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku među najmlađima.

Četvrtak je rezerviran za igre i zabavu. Dan društvenih igara pruža priliku za druženje i timsku suradnju, dok se uz antičke društvene igre djeca upoznaju s poviješću i kulturom na zabavan način.

Petak donosi bogat program za djecu i mlade, od upoznavanja s knjižnicom do radionica o zdravstvenom odgoju i kreativnih čitateljskih klubova.

Subota nije iznimka – klubovi za srednjoškolce i radionice animiranog filma pružaju mladima priliku za kreativno izražavanje i druženje.

Osim aktivnosti, knjižnica također nudi i različite izložbe. Izložba “Knjige skica” autora Frane Kneževića otkriva skrivene svjetove umjetnika kroz skice i bilješke, dok izložba dječjih radova na temu najboljeg straničnika slavi dječju kreativnost i ljubav prema knjigama.

Uz sve navedene aktivnosti, važno je napomenuti i radno vrijeme Knjižnice te informacije o radu njenih ogranaka, što omogućuje lakše planiranje posjeta i sudjelovanje u događanjima.

Sve u svemu, Gradsku knjižnicu Zadar možemo smatrati ne samo mjestom čitanja, već i kulturnim središtem koje potiče obrazovanje, kreativnost i zajedništvo.