18. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

30. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Maslenica – posebna regulacija prometa

3 min read

Jubilarna obljetnica VRO Maslenica obilježit će se nizom događanja od 20. siječnja do 13. veljače 2023., a središnja proslava jubilarne obljetnice održat će se 21. siječnja 2023. u Zadru

Foto: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Trideseta obljetnica vojno-redarstvene operacije Maslenica obilježit će se nizom događanja od 20. siječnja do 13. veljače 2023., a središnja proslava jubilarne obljetnice održat će se 21. siječnja 2023. u Zadru.

Obilježavanje se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH, u organizaciji Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva hrvatskih branitelja te Zadarske županije i Grada Zadra.

Povodom obilježavanja 30. VRO Maslenica uspostaviti će se posebna regulacija prometa

U sklopu posebne regulacije prometa, za vrijeme trajanja programa obilježavanja, u subotu, 21. siječnja u Zadru u vremenu od 08.00 do 11.00 sati promet će se odvijati po privremenoj regulaciji i to:

Od 08.00 do 09.30 sati bit će zatvorena Ulica Franka Lisice od raskrižja s ulicama Put Kotlara i Kneza Novaka Krbavskog do raskrižja s Ulicom Miroslava i Janka Perice, promet će se preusmjeravati u ulice Put Kotlara i Kneza Novaka Krbavskog.

Od 08.30 do 09.30 sati bit će zatvorena Ulica Vlatka Mačeka od raskrižja s ulicama Šestanski prilaz i Put Kotlara prema Ulici Ante Starčevića. Promet će se iz smjera Arbanasa usmjeravati Ulicom Bregdetti prema gradskom kolodvoru, dok će se promet Ulicom Miroslava i Janka Perice (smjer istok-zapad) preusmjeravati u Ulicu Put Kotlara.

Od 09.15 do 10.30 sati bit će zatvoren promet na raskrižju ulica dr. Franje Tuđmana i Put Stanova u Ulicu Polačišće ( promet iz Ulice Put Stanova biti moguć lijevo i desno u Ulicu dr. Franje Tuđmana, te do ulaza u podzemnu garažu trgovačkog centra), dok će istovremeno promet ulicom Dr. Franje Tuđmana (smjer zapad – istok) biti moguć samo ravno i lijevo u Ulicu Put Stanova.

Od 10.00 do 11.00 sati bit će zatvorena Ulica Obala kneza Branimira (smjer zapad – istok) na raskrižju s Ulicom 112.Brigade i promet će se preusmjeravati u ulicu 112. Brigade dalje prema Ulici dr. Franje Tuđmana.

Od 10.00 do 11.00 sati bit će zatvoren promet na raskrižju Ulice Josipa Jurja Strossmayera i Ulice bana Josipa Jelačića na način da će se promet iz Ulice Josipa Jurja Strossmayera preusmjeravati lijevo u Ulicu bana Josipa Jelačića i istovremeno promet iz Ulice bana Josipa Jelačića u desno u Ulicu Josipa Jurja Strossmayera. Policijski službenici će potrebi vršiti fizičku regulaciju prometa na raskrižju ulica Josipa Jurja Strossmayera i Ivana Mažuranića, te na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Od 09.00 do 10.45 sati biti će zatvorena Ulica Petra Svačića, od Ulice Obala kneza Branimira do Ulice Polačišće.

Savjetujemo sudionike u prometu da se u navedena vremena  u najmanjoj mogućoj mjeri koriste navedenim cestovnim pravcima i koriste alternativne pravce kretanja, te pozivamo da poštuju privremenu prometnu regulaciju, ne parkiraju na prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje, kako ne bi dolazilo do ometanja ili zastoja u odvijanju motornog i pješačkog prometa, također da način vožnje prilagode uvjetima na prometnicama te postupaju prema uputama policijskih službenika koji će obavljati regulaciju prometa

U nedjelju, 22. siječnja 2023. godine od 08.30 sati kod spomen obilježja Hrvatskim braniteljim na ulazu u Kašić, za vrijeme polaganja vijenaca, promet će navedenom dionicom biti obustavljen u vremenu od 30 minuta. Istog dana, za vrijeme polaganja vijenaca kod Spomen obilježja kod Masleničkog mosta promet će biti obustavljen na 30 minuta te će biti onemugućen prolazak vozila preko mosta. Pozivamo sve sudionike u prometu za razumijevanje te savjetujemo da u navedeno vrijeme koriste alternativne pravce kretanja po uputama policijskih službenika na terenu.

Za vrijeme održavanja hodnje Koracima nade u istinu i Memorijalnog maratona Da se ne zaboravi, u subotu 21. siječnja, policijski službenici će osiguravati kretanje sudionika te upozoravamo sve vozače koji će prometovati dionicama cesta da voze oprezno i usporeno, da poštuju privremenu regulaciju, te upute i naredbe policijskih službenika.