24. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar: Razbojništvo, krađe i prometne nesreće obilježili protekla 24 sata

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirano je jedno razbojništvo, dvije krađe, dva narušavanja javnog reda i mira te pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Razbojništvo u Arbanasima

U ponedjeljak, 10. lipnja oko 23.15 sati, na predjelu Arbanasa u Zadru, dva nepoznata maskirana počinitelja su uz primjenu sile otuđili novac od 27-godišnjeg državljanina Bangladeša. U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. Policija intenzivno radi na pronalaženju počinitelja i razjašnjavanju svih okolnosti ovog kaznenog djela razbojništva.

Krađe u Diklu i Benkovcu

Jučer, 11. lipnja, zabilježene su dvije krađe. U Zadru, na predjelu Dikla, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 62-godišnje hrvatske državljanke. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura. Istog dana, u Benkovcu, nepoznati počinitelj je iz automobila 71-godišnjeg hrvatskog državljanina otuđio novac, zlatni nakit i ručni sat, pričinivši materijalnu štetu od nekoliko tisuća eura. Protiv nepoznatih počinitelja podnijeta je kaznena prijava zbog krađe.

Narušavanje javnog reda i mira te prometne nesreće

Na području Policijske uprave zadarske evidentirana su i dva narušavanja javnog reda i mira. Policija je promptno intervenirala kako bi se osigurala sigurnost građana i uspostavio red. Također, zabilježeno je pet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Policija apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i voze oprezno.

Sigurnost i prevencija

Policija poziva građane na suradnju u prevenciji kriminala te ih potiče da odmah prijave bilo kakve sumnjive aktivnosti ili informacije koje bi mogle pomoći u rješavanju kaznenih djela. Važno je poduzeti sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitila imovina i osobna sigurnost.