10. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Utakmica Lige nacija između Hrvatske i Portugala na Poljudu

2 min read
navijač hrvatske

Foto: David Attricki

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da će utakmica Uefine Lige nacija između Hrvatske i Portugala biti odigrana na stadionu Poljud u Splitu. Ovaj nogometni spektakl održat će se 18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, s početkom u 20:45 sati.

Hrvatska protiv Portugala na Poljudu 18. studenoga

Hrvatska nogometna reprezentacija će utakmicu posljednjeg kola u skupini A Lige nacija odigrati protiv Portugala na Poljudu. Datum utakmice, 18. studenoga, ima poseban značaj jer se obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Ova utakmica, koja će započeti u 20:45 sati, bit će posebna i zbog emotivnog konteksta te očekivane pune podrške domaćih navijača.

Planirane utakmice reprezentacije

Izvršni odbor je već ranije donio odluke o domaćinstvima ostalih utakmica Lige nacija. Utakmica protiv Poljske 8. rujna bit će odigrana u Osijeku, dok će dvoboj protiv Škotske 12. listopada biti održan u Zagrebu. Ove odluke strateški raspoređuju utakmice po različitim gradovima Hrvatske, omogućujući što većem broju navijača da podrže reprezentaciju.

Put do četvrtfinala i Final Foura

Dvije najbolje momčadi u skupini plasirat će se u četvrtfinale Lige nacija, koje će biti odigrano u ožujku 2025. godine. Nakon četvrtfinala slijedi Final Four, planiran za lipanj iste godine. Hrvatska nogometna reprezentacija ima ambiciju ponoviti uspjeh iz prethodnog izdanja Lige nacija, kada je osvojila srebrnu medalju.

Zaključak

Hrvatska reprezentacija suočava se s izazovnim protivnicima u skupini, ali ima i podršku vjernih navijača koji će ispuniti stadione u Osijeku, Zagrebu i Splitu. Posebno emotivna utakmica protiv Portugala na Poljudu obećava vrhunski nogometni spektakl i priliku za sjećanje na važne povijesne datume.