21. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Mrave brojim objavili novi single “Petak”

2 min read
Mrave brojim na snimanju spota Petak

Alternativni bend Mrave brojim iz Rijeke izdao je novi single “Petak”, uz energičan spot u režiji Mare Prpić. Glazbeni producent je Matej Zec, a na snimanju je sudjelovao i Antun Aleksa.

Novi single Mrave brojim “Petak” donosi alegoriju trenutnog stanja države

Mrave brojim, alternativni bend iz Rijeke, izdao je novi single “Petak”. Ovaj energični duo, uz podršku Antuna Alekse na trombonu, donosi pjesmu koja je alegorija trenutnog stanja u Hrvatskoj. Pjesmu prati spot režiran od strane Mare Prpić, sniman od Dalmacije do Istre, u produkciji Mateja Zeca.

Glazba Mrave brojim nevjerojatno lako prelazi žanrovske granice, stvarajući glazbeno iskustvo koje je istinski alternativno. Njihov novi single “Petak” nije iznimka – pjesma i spot predstavljaju kritiku društvenog i političkog stanja u Hrvatskoj, prikazujući protagoniste kako lutaju kroz lažna gradilišta i raspadnute pejzaže.

Mrave brojim: Uvijek energični i emotivni

Katarina Bošnjak iz Novog lista opisuje Mrave brojim kao bend koji je energičan i emotivan, te nevjerojatno sinkroniziran na pozornici. Njihova glazba nije samo za koncerte, već je idealna za slušanje u svakodnevnim trenucima.

U izjavi benda, oni postavljaju teška pitanja: “Tko su te životinje koje nam sjede u skupim kožnim foteljama? Vijesti kasne jer ih skriva propagandni stroj, dolaze nam gladni i bosi ljudi. Netko je na njihovo nebo kliknuo ‘delete’. Ali zašto me uopće boli glava i k tome baš u petak? Tko nam je obrisao memoriju, tko je ukrao četvrtak?”

Produkcija i suradnja na novom singlu

Pjesma “Petak” snimljena je u studiju G.I.S, pod produkcijom Mateja Zeca. Spot je režirala Mara Prpić iz 1.618 Films, što je nastavak suradnje s prethodnog singla “Samoubojica”.

Mrave brojim čine Zoran Klasić Klas i Neira Mušić, a njihova glazba i tekstovi nastaju kroz suradnju unutar benda. Antun Aleksa pridružio im se kao gost u studiju, dodajući trombon u ovoj pjesmi.

Bend se nada da će “Petak” odjeknuti među slušateljima, kako zbog svoje glazbene vrijednosti, tako i zbog poruke koju nosi.

Zaključak

Mrave brojim svojim novim singlom “Petak” donose snažnu glazbenu poruku i kritiku društvenog stanja. Njihova glazba ostavlja dubok dojam, a spot dodatno pojačava emotivnu i vizualnu komponentu pjesme. Ovaj bend iz Rijeke nastavlja nadilaziti glazbene granice i pružati publici nešto autentično i osvježavajuće.