25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar pod povećalom: Serija incidenata i prometnih nesreća u zadnjih 48 sati

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Zadar pod povećalom: Serija incidenata i prometnih nesreća u zadnjih 48 sati

Tijekom proteklih 48 sati, Policijska uprava zadarska zabilježila je niz kaznenih djela, prometnih nesreća i narušavanja javnog reda i mira. Posebno se ističe slučaj 60-godišnjaka iz Benkovca koji je uhićen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prijetnji policijskim službenicima.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi. Tijekom pretrage doma osumnjičenog, pronađeno je 210 komada raznog streljiva, improvizirana ručno izrađena puška, detonirajući štapin te plinski pištolj.

Ključni događaji u zadnjih 48 sati

Osumnjičen za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te prijetnju

Incident se dogodio 29. svibnja u poslijepodnevnim satima na benkovačkom području kada je osumnjičeni, pod utjecajem alkohola, vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Unatoč izdanim naredbama, nije se smirio, zbog čega je uz uporabu sredstava prisile priveden. Prilikom privođenja, uputio je ozbiljne prijetnje smrću prema policijskom službeniku. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznene prijave su dostavljene nadležnom državnom odvjetništvu. Također su protiv njega podneseni i optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Teška krađa

U Modriču, nepoznati počinitelj provalio je u kiosk trgovačkog društva i otuđio gorivo, razni alat te brodsku i ribarsku opremu. Šteta se procjenjuje na preko tisuću eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa mobitela

U Zadru, u ulici Put Bokanjca, nepoznati počinitelj otuđio je mobitel u vlasništvu 44-godišnjakinje. Šteta iznosi nekoliko stotina eura, a protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava zbog krađe.

Vožnja pod utjecajem alkohola

U Zadru je 46-godišnjak izazvao prometnu nesreću vozeći unatrag pod utjecajem alkohola s koncentracijom od 2,86 g/kg. Nakon nesreće, smješten je u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola, te je uz optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja do 15 dana.

Prometne nesreće

U protekla 48 sata, na području Policijske uprave zadarske evidentirano je 14 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dok su tri osobe lakše ozlijeđene.

Zaključak

Ovi događaji podsjećaju na važnost pridržavanja zakona i sigurnosnih mjera, te na kontinuirani rad policijskih službenika u održavanju reda i mira. Građani se pozivaju na suradnju s policijom i prijavljivanje svih sumnjivih aktivnosti kako bi se povećala sigurnost u zajednici.