24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar: Krađa na Poluotoku i niz prometnih nesreća obilježili protekla 24 sata

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Policijska uprava zadarska evidentirala je krađu i devet prometnih nesreća tijekom protekla 24 sata, od čega su tri osobe zadobile teške ozljede. Incidenti su uključivali krađu novčanika u Zadru te nekoliko prometnih nesreća u Ninu i Selinama.

Krađa na Poluotoku

U utorak, 4. lipnja, na području Poluotoka u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 69-godišnje državljanke Njemačke. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog krađe.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 4. lipnja oko 16 sati, u Ninu se dogodila prometna nesreća u kojoj je 23-godišnji vozač mopeda zadobio teške ozljede. Nesreća je rezultat neprilagođene brzine, uslijed čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom i pao na kolnik. Ozlijeđeni je zbrinut u zadarskoj bolnici. Policija će o incidentu izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, a vozač će biti prekršajno sankcioniran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Druga nesreća dogodila se jučer u 11.50 sati na državnoj cesti DC-08 u Selinama. Vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka izgubio je kontrolu zbog neprilagođene brzine te je pao na kolnik, zadobivši teške ozljede. Ozlijeđeni vozač je hospitaliziran u Općoj bolnici Zadar. Policija će također o ovom slučaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo.

U još jednoj nesreći, također na državnoj cesti DC-08 u Selinama, 37-godišnja državljanka Ukrajine izgubila je kontrolu nad četverociklom zbog neprilagođene brzine i sletjela s ceste. Ozlijeđena vozačica je primljena u zadarsku bolnicu s teškim ozljedama. Policija će podnijeti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Vozač pod utjecajem alkohola

U Zadru je jučer u 14 sati zaustavljeno kombi vozilo kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola. Alkoholski test pokazao je 1,90 promila. Vozač je isključen iz prometa i zadržan u policiji do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak i bit će prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.