24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Fish & Jazz festival vraća se na bastion sv. Roka: Glazba, morski zalogaji i rukotvorine u srcu Zadra

2 min read
Fish_Jazz_2024_FB_event_1920x1005px_2105 (1)

Fish & Jazz festival, organiziran od strane Turističke zajednice grada Zadra u suradnji s tvrtkom Cromaris, započinje sutra, 6. lipnja, i trajat će do subote, 8. lipnja, na čuvenim gradskim zidinama, poznatim kao Muraj. Preciznije, događanja će se odvijati na bastionu sv. Roka, iznad gradske tržnice. Ovaj festival donosi jedinstvenu kombinaciju vrhunske glazbe, gastronomskih užitaka i rukotvorina lokalnih umjetnika.

Glazbeni program i gastronomski užitci

Fish & Jazz festival nudi bogat program za sve ljubitelje dobre glazbe i ukusne hrane. Gastronomski dio odvijat će se svakodnevno od 12 do 14 sati te navečer od 18 do 24 sata, dok koncerti počinju u 21 sat. Cromaris će osigurati svježe morske delicije, a njihovi stalni suradnici-kuhari pripremit će specijalitete poput mediteranske cous-cous salate s filetom orade i sendviča od brancina pečenog na Ofyr roštilju.

Prvu večer festivala otvorit će zadarsko-splitski veterani jazza, Black Coffee, uz talentiranu Anu Uršulu Najev, poznatu iz serije “Kumovi”. Drugi dan donosi nastup Damirov Django Group, koju je osnovao sjajni jazz gitarist Damir Kukuruzović. Festival će zatvoriti splitski duo Sara i Jappa, otac i kći Brodarić, s izvedbama američkih jazz klasika.

Kreativne rukotvorine i originalni nakit

Uz glazbu i hranu, posjetitelji će moći uživati i u izložbi rukotvorina lokalnih umjetnika. Na štandovima će se naći originalni nakit, modni dodaci, eterična ulja i mnoge druge rukotvorine. Svoje radove će izlagati Pherall butiga, obrt Potonka, obrt Tinka, Ana Garžina, Ljiljana Surać, Dalnature OPG Sandre Šestan, Kristina točkice, Zaplet_twist i BoVi by Božena.

Zaključak

Fish & Jazz festival obećava tri dana ispunjena glazbom, okusima Mediterana i kreativnim rukotvorinama. Ovaj događaj je savršena prilika za opuštanje uz dobru glazbu, ukusne zalogaje i jedinstvene proizvode lokalnih umjetnika, sve to na prekrasnoj lokaciji zadarskih zidina.