25. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Vremenska prognoza: Pretežno sunčano uz moguću jutarnju maglu, 08.04.2024.

1 min read
Toplo_vrijeme_u_Hrvatskoj

Foto: DHMZ

Današnji dan u Hrvatskoj donosi pretežno sunčano vrijeme, praćeno iznimnom toplinom za ovo doba godine. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za 08. travnja 2024., očekuje se nastavak stabilnog vremena s tek sporadičnom pojavom jutarnje magle, posebice na sjevernom Jadranu.

Meteorolozi upozoravaju na mogućnost jutarnje magle, posebno uz obalu, koja bi mogla utjecati na vidljivost u prometu. Unatoč tome, većina područja će uživati u sunčanim intervalima i visokim temperaturama.

Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom jugoistočni i južni duž obale, dok će u gorju puhati jugozapadni vjetar. Jutarnje temperature kretat će se od 8 do 13 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, čak i do 15 °C. Najviše dnevne temperature na obali i otocima očekuju se većinom između 21 i 25 °C, dok će u unutrašnjosti biti između 25 i 30 °C.

Ovakvo izuzetno toplo vrijeme potiče na aktivnosti na otvorenom i uživanje u prirodi, stoga se preporučuje da građani iskoriste priliku za šetnje, rekreaciju ili obilazak atraktivnih lokaliteta diljem zemlje.

Za više informacija o vremenskim uvjetima i prognozi pratite službene izvore poput DHMZ-a i ostanite informirani o eventualnim promjenama u vremenskim prilikama.