25. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Vikend u Zadru: Provale, Krađe i Prometne Nesreće

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom proteklog vikenda, područje Policijske uprave zadarske svjedočilo je nizu incidenata uključujući tešku tjelesnu ozljedu u pokušaju, nekoliko krađa, narušavanja javnog reda i mira te prometnih nesreća. Policijski službenici aktivno rade na rješavanju ovih slučajeva.

Provaljivao u ugostiteljske objekte i trgovine

Policijski službenici Policijske postaje Zadar uspješno su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije, koji je osumnjičen za više provala u ugostiteljske objekte i trgovine u Zadru. Uhićen je u subotu, 15. lipnja, na predjelu Poluotoka.

Tijekom ispitivanja, utvrđeno je da je krajem svibnja provalio u kiosk 72-godišnje vlasnice na području Jazina te u službene prostorije trgovačkog društva. Također je provalio u ugostiteljski objekt na Obali kneza Trpimira. U lipnju je provalio u još dva ugostiteljska objekta na Obali kneza Branimira, jedan ugostiteljski objekt na predjelu Poluotoka te ponovno u kiosk i trgovinu na području Jazina.

Iz svih objekata osumnjičenik je otuđio novac, čime je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 4 tisuće eura. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje na osam kaznenih djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe. Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem mjera prema njemu sukladno Zakonu o strancima.

Kriminalističko istraživanje teške tjelesne ozljede u pokušaju

Policijski službenici Policijske postaje Zadar provode kriminalističko istraživanje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. U nedjelju, 16. lipnja, oko 02:20 sati, nepoznati počinitelj je u Parku Vladimira Nazora najvjerojatnije staklenom bocom udario 20-godišnjeg državljanina Njemačke u glavu, nanijevši mu lakše tjelesne ozljede. Počinitelj se nakon incidenta udaljio s mjesta događaja, a ozlijeđenom je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zadru.

Krađe u Zadru

Policijski službenici također istražuju nekoliko slučajeva krađe koji su se dogodili tijekom vikenda na predjelu Poluotoka u Zadru. U subotu, 15. lipnja, nepoznati počinitelj je otuđio torbicu s osobnim dokumentima i novcem 79-godišnje državljanke Velike Britanije. U nedjelju, 16. lipnja, nepoznati počinitelj je otuđio dva novčanika s osobnim dokumentima i novcem 67-godišnje državljanke Francuske. Materijalna šteta nastala ovim krađama procijenjena je na nekoliko stotina eura. Policija protiv nepoznatih počinitelja podnosi kaznenu prijavu zbog krađe.

Vozač u Zadru upravljao automobilom s 3,39 promila

U nedjelju, 16. lipnja, u 05:05 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola. Alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 3,39 g/kg alkohola u krvi. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Zadru zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijska uprava zadarska kontinuirano radi na rješavanju ovih i sličnih slučajeva, te poziva građane na suradnju u održavanju javnog reda i mira.