12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Održana 12. dm Ženska Utrka: Više od 5.900 Trkača Podržalo Donaciju dm-a

2 min read
Trkačice na startu dm ženske utrke

Na dvanaestoj dm ženskoj utrci, održanoj 15. lipnja, 4.420 rekreativnih i profesionalnih trkačica te 1.569 malih trkača podržalo je dm-ovu inicijativu donacije higijenskih uložaka za osnovne i srednje škole. Ova akcija promovirala je zdrav način života i ukazala na važnost brige o zdravlju.

Podrška zdravlju žena i borba protiv menstrualnog siromaštva

Dvanaesta dm ženska utrka održana je na Jarunu, gdje su sudionici trčali četiri utrke – dvije za djecu te rekreativnu i profesionalnu utrku za žene. Glavni cilj događaja bio je promicanje zdravlja i dobrobiti žena. “dm ženska utrka jedna je od naših dugogodišnjih aktivnosti usmjerenih na unapređenje zdravlja i dobrobiti žena,” rekao je Ivan Horvat, voditelj marketinga dm-a za regiju Adria.

Za svaku kupljenu ulaznicu, dm će donirati dva pakiranja higijenskih uložaka za 14 osnovnih i srednjih škola koje su se prijavile na natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra. Među školama koje će primiti donaciju je i Osnovna škola Petra Zoranića iz Maslenice. Donacija od ukupno 12.000 pakiranja higijenskih uložaka dio je dm-ovih napora za unapređenje menstrualnog zdravlja žena i smanjenje menstrualnog siromaštva u Hrvatskoj.

Natjecanje i edukacija

Utrku je obilježila pobjeda Ane Štefulj, koja je najbrže otrčala profesionalnu dm žensku utrku po drugi put. Osim natjecanja, sudionice su imale priliku za savjetovanje s dermatolozima iz Hrvatskog dermatovenerološkog društva te s ginekolozima predvođenima dr. sc. Trpimirom Golužom. Mogućnost besplatnog pregleda kože iskoristio je 181 posjetitelj, a 21 osoba upućena je na daljnje preglede.

Zabava i podrška Vatrenima

Dok su trkačice trčale, posjetitelji su na Jarunu imali priliku bodriti Vatrene u njihovom prvom nastupu na Europskom prvenstvu u nogometu. Najmlađi su uživali u zabavnom parku i radionicama, čime je dm ženska utrka uspješno spojila zabavu s brigom o zdravlju.

Doprinos zajednici

Tijekom 12 godina, dm ženska utrka postala je jedno od najvećih sportsko-rekreativnih događanja u Hrvatskoj. Sudjelovalo je više od 66.000 trkačica i malih trkača, a dm je donacijama podržao rad brojnih ustanova i udruga s više od 134.000 eura. Ove godine dm je dodatno podržao menstrualno zdravlje smanjenjem cijena svih uložaka, tampona i menstrualnih gaćica vlastite marke Jessa za najmanje 13 posto, čime je pokazao svoju predanost borbi protiv menstrualnog siromaštva.

Dm ženska utrka još jednom je dokazala da je mnogo više od sportskog događaja, povezujući zajednicu kroz sport, zdravlje i podršku važnim društvenim inicijativama.