25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Vikend u Zadru: Policija zabilježila prometne nesreće, kaznena djela i prekršaje

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirana je neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jedna teška krađa, tri krađe, četiri narušavanja javnog reda i mira te četrnaest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici proveli su kriminalistička istraživanja koja su rezultirala kaznenim prijavama i optužnim prijedlozima protiv nekoliko počinitelja.

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. U nedjelju, 2. lipnja oko 2 sata ujutro, u Benkovcu, u Ulici Nikole Tesle, policija je zaustavila automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, dok se kao putnik u vozilu nalazio 24-godišnjak.

Testiranjem je utvrđena prisutnost droge u organizmu vozača, a od njega su oduzete četiri tablete nepoznatog kemijskog sastava. Od putnika je oduzeto oko 12,7 grama amfetamina pakirano u više pojedinačnih pakiranja, oko 0,4 grama marihuane te jedna tableta nepoznatog kemijskog sastava. Vozač i putnik su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije. Protiv 24-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok se protiv 29-godišnjeg vozača podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Prijavljen zbog prijevare

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom osumnjičenim za prijevaru. Njega se sumnjiči da je u svibnju 2022. godine na zadarskom području dogovorio izvođenje građevinskih radova na kući 65-godišnjeg hrvatskog državljanina. Nakon što mu je oštećeni isplatio novčani predujam, osumnjičenik radove nije izvršio te je odbijao daljnje kontakte i nije vratio novac. Materijalna šteta pričinjena vlasniku iznosi oko 16 tisuća eura. Protiv 52-godišnjaka podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog prijevare.

Teška krađa

U vremenu od 29. do 31. svibnja u Zadru, na području Jazina, nepoznati počinitelj provalio je u kiosk u vlasništvu 72-godišnjakinje te otuđio novac. Materijalna šteta iznosi preko tisuću eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa

U nedjelju, 2. lipnja, u Zadru, na području Poluotoka, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 55-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi oko stotinu eura. U subotu, 1. lipnja, u Ulici Akcije Maslenice, nepoznati počinitelj iz trgovine je otuđio torbicu s dokumentima i novcem u vlasništvu 22-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi oko stotinu eura. Također, u vremenu od 27. do 31. svibnja, na području Jazina, nepoznati počinitelj s gradilišta je otuđio više komada građevinskog alata, pričinivši materijalnu štetu od preko 1 500 eura. Protiv svih nepoznatih počinitelja podnose se kaznene prijave zbog krađe.