10. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Vikend u Zadru: Incidenti, Krađe i Prometne Nesreće

3 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske zabilježeni su brojni incidenti, uključujući prisilu prema službenoj osobi, četiri krađe, tri narušavanja javnog reda i mira te 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teže, a četiri osobe lakše ozlijeđene.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Osumnjičen za prisilu prema službenoj osobi

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim državljaninom Velike Britanije kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, te za prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nadzoru državne granice.

Incident se dogodio u subotu, 22. lipnja oko 23:50 sati u Zračnoj luci Zadar. Tijekom obavljanja ulazne granične kontrole, 29-godišnjak je dva puta pokušao napustiti područje graničnog prijelaza prije obavljene kontrole. Nakon što su ga policijski službenici spriječili, muškarac je, pod vidnim utjecajem alkohola, vrijeđao i omalovažavao policajce. Uz uporabu sredstava prisile, uhićen je i doveden u prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje. Tijekom daljnjeg postupanja, pružao je aktivni otpor i odgurnuo policijskog službenika, koji je zadobio lakše tjelesne ozljede. Policijskom službeniku pružena je liječnička pomoć, dok je osumnjičeni odbio ponuđenu medicinsku pomoć.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog prisile prema službenoj osobi, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Također, podnesen je optužni prijedlog Općinskom sudu u Zadru zbog prekršaja izbjegavanja obveze granične kontrole i naročito drskog ponašanja.

Osumnjičen za tešku tjelesnu ozljedu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za tešku tjelesnu ozljedu. Incident se dogodio 19. lipnja oko 23:30 sati u Bibinjama, gdje je 44-godišnjak bez povoda fizički napao 30-godišnjeg poznanika, nanijevši mu teške tjelesne ozljede. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Osumnjičen za krađu

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 2. svibnja 2024. godine u Zadru na predjelu Gaženice iz obiteljske kuće 67-godišnjeg vlasnika otuđio novac. Materijalna šteta iznosi preko tisuću eura. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru zbog krađe.

Krađe tijekom vikenda

  • U Sukošanu, nepoznati počinitelj je sa subote na nedjelju, 22./23. lipnja, otuđio dva bicikla u vlasništvu 46-godišnjeg hrvatskog državljanina. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.
  • U Zadru na predjelu Borika, u subotu 22. lipnja, nepoznati počinitelj je iz pomoćnog objekta 73-godišnjeg vlasnika otuđio razne uređaje i predmete za rad, pričinivši materijalnu štetu od nekoliko tisuća eura.
  • U Biogradu, 23. lipnja, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 46-godišnjeg slovenskog državljanina. Istog dana u Ninu, na plaži, nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 33-godišnje poljske državljanke. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko stotina eura.

Policija je protiv svih nepoznatih počinitelja podnijela kaznene prijave zbog krađe.