20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadarska Policija Dovršila Istragu: Pritvor za 26-godišnjaka zbog Prisile prema Službenoj Osobi i Tri Krađe

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zadarske završili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom, sumnjičeći ga za prisilu prema službenoj osobi i tri krađe na području Zadra.

Incident se dogodio 8. siječnja u popodnevnim satima u trgovini u Ulici Frane Petrića, kada je zaposlenica u skladištu zatekla 26-godišnjaka. Pokušao je pobjeći, ozlijedivši pritom policijskog službenika van službe. Kriminalističko istraživanje otkrilo je da se isti osumnjičenik povezuje s krađama parfema iz trgovina u Murvičkoj ulici, predjelu Voštarnice i Ulici Bleiburških žrtava, ukupne vrijednosti preko 700 eura.

Osumnjičenik je sinoć predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U drugom slučaju, nepoznati počinitelj provalio je od petka na subotu u skladišni kontejner na području Bokanjca, otuđivši agregat, građevinski materijal i alat. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena, a kaznena prijava podnosi se nadležnom državnom odvjetništvu.

U Sukošanu, nepoznati provalnik opljačkao je kuću od četvrtka na petak, otuđivši novac u vlasništvu 85-godišnjakinje. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja podnosi se kaznena prijava.