23. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Upisi u školu Dragon teatra u Zadru

2 min read

Foto: Aleksandar Bonačić

Za polaznicima kazališne škole Dragon teatra je vrlo uspješna sezona, no ljetnim vrućinama usprkos, do kraja kolovoza mladi će glumci izvesti predstave „Aladin” 12. kolovoza u Diklu i 18. kolovoza u Povljani, te „Alisu u zemlji čudesa” 20. kolovoza na Stanovima. 

U posljednjih nekoliko godina polaznici Kazališne škole Dragon teatra zadarskoj publici prikazali su predstave: „Bratac Jaglenac I sestrica Rutvica“ (povodomstogodišnjice izdanja kultne zbirke “Priče iz Davnine” Ivane Brlić Mažuranić), “Božićna priča” Charlesa Dickensa, „Čudesna šuma“ Sunčane Škrinjarić, „Alisa iza ogledala“ Lewisa Carrolla, „Kineska knjiga čuda“ Normana Hinsdalea Pitmana , „Lorax“ Dr. Suessa, i „Som na cilemu svitu“ Olje Savičević Ivančević.

Posljednja ovogodišnja premijera bila je „Pinocchio” Carla Collodija u kojoj su jednako uživala djeca, polaznici i njihovi roditelji.

Moje iskustvo u Dragon teatru je odlično, sve radimo opušteno i smireno i na kraju kad je vrijeme za premijeru sve dođe na svoje. Dosad mi je najdraža uloga Pinocchija jer sam se kroz cijelu predstavu zabavljao dok ga sam glumio, kaže Petar Mađerić koji školu Dragon teatra polazi tri godine, a njegova mama dijeli njegovo oduševljenje

Maja ima predivan pristup s djecom. U potpunosti joj vjerujem. Radi profesionalno i s ljubavlju.

Polaznica škole Dragon teatra je i Ema Marić koja ističe

Ono što mi se sviđa kod ovakvih projekta jest upoznavanje novih članova i promatranje funkcije režije u kazalištu.

Djeca i mladi željni druženja, igre i rada na klasičnim djelima dječje književnosti imaju prilike postati novim članovima kazališne škole Dragon teatra u Zadru jer u tijeku su upisi.

Prijave se primaju putem e-mail adrese dragontheatre@gmail.com ili na broj mobitela 091 939 7339