22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Koncert duhovne glazbe „Laudate Dominum” kantautorice Tee Vidaić u atriju palače Cedulin

2 min read

Večeras će u predivnom ambijentu atrija palače Cedulin kantautorica Tea Vidaić održati solistički autorski koncert duhovne glazbe „Laudate Dominum”. Vidaić je poznata po brojnim sudjelovanjima na večerima poezije i humanitarnim koncertima, a ovog puta donosi zanimljiv i jedinstven repertoar.

– Ove godine željela sam svojim sugrađanima i gostima prirediti jedan sasvim poseban i pomalo drugačiji koncert. Riječ je o koncertu duhovne glazbe pod nazivom: “Laudate Dominum”. Ideju za naziv koncerta sam dobila prema jednoj veličanstvenoj skladbi W. A. Mozarta, ali i prema ljubavi za otajni latinski jezik. Tako ću izvoditi autorske duhovne pjesme s albuma “Čudesni Bog”, ali i poznate duhovne pjesme i šansone, a na samom početku koncert ću započeti s poezijom, ističe Vidaić.

Tea Vidaić dobitnica je različitih nagrada za svoje autorske pjesme. Izdala je samostalni kantautorski album duhovne glazbe “Čudesni Bog” 2019. godine u izdanju izdavačke kuće Acordis iz Varaždina. Album je producirao Antonio Tkalec, samostalni glazbeni umjetnik, kantautor, skladatelj i producent.  Magistra je hrvatskog jezika i književnosti te radi kao srednjoškolska profesorica u Pomorskoj školi Zadar. Piše poeziju, stručne radove, osvrte, recenzije i eseje iz književnosti.

Koncertni program započinje u 21 sat i sastojat će se od autorskih skladbi, ali i poznatih duhovnih melodija, pjesama i šansona. Glazbeni gost večeri je tenor Duje Stanišić. 

– Voljela bih da ovaj koncert bude produhovljen i da naši sugrađani i gosti iz cijelog svijeta koji dolaze u Zadar i koji dođu na koncert kroz modernu kršćansku glazbu pronađu svoju malu glazbenu oazu mira i spokoja u ovom užurbanom i nemirnom vremenu, najavljuje Vidaić.

Organizator i pokrovitelj koncerta je Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz na koncert je slobodan.