22. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Tuna, Sushi & Wine Festival: Uzbudljivi početak uz raskošnu gala večer i dan plave ribe

1 min read
slika_tuna_sushi_wine_festival

Foto: Fabio Šimićev

Spremite se za spektakl morskih okusa na nadolazećem Tuna, Sushi & Wine Festivalu koji će se održati za dva dana u Zadru. Festival će započeti raskošnom gala večerom u klubu Arsenal uz koncert Danijele Martinović, dok će pravi početak događaja biti u subotu s programom nazvanim Powered by Pelagos Net Farma & Jadran Tuna.

Subota će biti posvećena plavoj ribi, uzgojenoj od strane dviju renomiranih tvrtki, Pelagos Net Farma i Jadran Tuna. Očekuje nas bogat program s inćunima, srdelama i, naravno, najvećom zvijezdom dana – plavoperajnom tunom. Ove dvije tvrtke predstavljaju povijest i tradiciju hrvatskog ribarstva te su poznate po vrhunskoj kvaliteti svojih proizvoda.

Jadran tuna, osnovana još 1997. godine, posluje po načelu ribarske zadruge i ima flotu ribarskih brodova za ulov tunjeva i sitne plave ribe. S druge strane, Pelagos Net Farma, osnovana 2013. godine, specijalizirana je za lov pelagijske ribe i uzgoj plavoperajne tune. Obe tvrtke su poznate po svojoj ekološkoj osviještenosti i vrhunskoj kvaliteti proizvoda.

Na festivalu će se pripremati raznovrsna jela od najsvježijih morskih namirnica, uključujući tuna burger, ražnjiće s povrćem, salatu od tune, tartar od tune te mnoga druga jela koja će oduševiti ljubitelje morske hrane. Uz vrhunske okuse, posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi vina zadarskog kraja i uživati u atmosferi jedinstvenog događaja.

Ne propustite priliku uživati u vrhunskim morskim okusima na Tuna, Sushi & Wine Festivalu koji će biti prava poslastica za sve ljubitelje gastronomije.