20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Svečana Dodjela Nagrada Hrvatskog Muzejskog Društva: Galeriji Umjetnina NMZ i MSU Posebno Priznanje za Izložbu Ratko Petrić

1 min read

U utorak, 12. prosinca 2023., Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu bio je domaćin svečane dodjele nagrada Hrvatskog muzejskog društva za 2022. godinu. Galeriji umjetnina Narodnog muzeja Zadar i Muzeju suvremene umjetnosti dodijeljeno je posebno priznanje za iznimnu međumuzejsku suradnju na izložbi “Ratko Petrić: Baciti istinu u lice!”

Kustosice izložbe, Koraljka Alavanja (NMZ) i Nataša Ivančević (MSU), primile su posebno priznanje u ime svojih institucija. Retrospektivna izložba Ratko Petrić: Baciti istinu u lice! svečano je otvorila i Providurova palača, objedinjujući dvije povijesne građevine u II Palači.

Izložba, koja je trajala šest mjeseci, privukla je više od 15 000 posjetitelja i realizirana je uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te Grada Zadra. Nataša Ivančević, muzejska savjetnica MSU, autorica je koncepta izložbe, dok su kustosice Koraljka Alavanja (NMZ) i Nataša Ivančević (MSU) doprinijele raznovrsnim segmentima izložbe.

Izložba je bila popraćena vodstvima, radionicama i predavanjima, a zahvala je upućena svima koji su sudjelovali u njezinoj realizaciji.