20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Sv. Krševan Boulder Open 2023. – Rekordan Broj Natjecatelja i Uzbudljivo Sportsko Penjanje

1 min read

Foto: Dino Andrić

U prosincu 2023. godine, Sportsko penjački klub Paklenica organizirao je jedanaesto izdanje “Sv. Krševan Boulder Open 2023.” natjecanja u sportskom penjanju na ŠC Višnjiku. Nakon četiri godine pauze uzrokovane pandemijom COVID-19, gubitkom prostora i premještajem dvorane, ovo popularno penjačko natjecanje vratilo se s rekordnim brojem od 96 natjecatelja iz različitih dijelova Hrvatske, uključujući Pazin, Lovran, Rijeku, Šibenik, Split, Korčulu, Zagreb, te Bosnu i Hercegovinu.

U četiri kvalifikacijske grupe penjalo se 26 smjerova, a u finalu PRO kategorije natjecalo se po šest finalista u muškoj i ženskoj konkurenciji. Unatoč napetim finalnim smjerovima, odličja su osvojili gostujući penjači, među kojima su se istaknuli Splićani:

PRO Žene:

 1. Marijeta Smoje (SPK Mosor)
 2. Vana Piccini (SPK Marulianus)
 3. Sara Lanča (SPK Hiperaktiv)

PRO Muškarci:

 1. Lobel Krivić (SPK Mosor)
 2. Blaž Škrgatić
 3. Mario Velčić (SPK Tuhobić)

U hobby kategoriji, osvajači medalja su:

HOBBY Žene:

 1. Kate Dražić (SPK Marulianus)
 2. Iva Medić (AO Matica)
 3. Zrinka Kostić Korona (SPK Paklenica)

HOBBY Muškarci:

 1. Ivor Klarin (SPK Paklenica)
 2. Marko Roce (SPK Hiperaktiv)
 3. Stipan Borovac

Nakon natjecanja, održana je zabava uz live band i DJ nastupe, a organizatori su već najavili planove za Sv. Krševan Boulder Open 2024.

Organizatori zahvaljuju sponzorima koji su omogućili ovo natjecanje: Iglusport Zadar; Maraska, Cognism, 057 info, Fafarikula, Intothewildcuttingboard, MCV PLIN.