24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Škola košarke ŽKK Zadar donosi medalju iz Šibenika

2 min read
Ekipa ŽKK Zadar s medaljama na turniru

Foto: ŽKK Zadar

Najmlađe košarkašice ŽKK Zadar osvojile su svoju prvu medalju na turniru u Šibeniku, održanom u OŠ Meterize u organizaciji Košarkaške Akademije Anđa Jelavić. U konkurenciji od četiri ekipe, Zadranke su zauzele treće mjesto, pokazujući izuzetnu borbenost i timski duh.

U prvoj utakmici turnira, djevojčice su se suočile s ekipom KAAJ koja je bila bolja rezultatom 40:7. Iako su doživjele poraz, to ih nije obeshrabrilo, već su s još većom odlučnošću krenule u utakmicu za treće mjesto protiv ekipe Vodica. U napetoj borbi, košarkašice ŽKK Zadar su ostvarile pobjedu rezultatom 26:16, čime su osigurale treće mjesto i svoju prvu medalju.

Ovaj uspjeh nije došao slučajno. Vrijedno treniranje, slušanje i upijanje informacija od strane trenerica, te redoviti dolasci na treninge, urodili su plodom. Najmlađe košarkašice pokazale su da su na dobrom putu da u budućnosti „beru“ plodove svog rada i truda. Njihovo ponašanje na terenu i van njega bilo je primjerno, a atmosfera koju su stvorile svojim borbenim duhom i energijom ostat će dugo u sjećanju svima koji su sudjelovali na turniru.

Ekipa ŽKK Zadar s medaljama na turniru
Foto: ŽKK Zadar

Trenerice ŽKK Zadar izrazile su ponos zbog postignuća svojih igračica, ističući kako je ovo tek početak njihovog sportskog puta. Zahvalile su se organizatorima turnira na sjajnoj organizaciji i pozivu, te čestitale svim ekipama na fer i korektnom ponašanju i postignutim rezultatima.

Ovaj turnir bio je odlična prilika za stjecanje iskustva i samopouzdanja za najmlađe članice ŽKK Zadar. Njihova prva medalja sigurno će biti poticaj za daljnji rad i uspjehe u budućnosti. Čestitke svim djevojčicama na izvanrednom trudu i postignućima!