24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Izlet na Golu Plješivicu s Planinarskim društvom Paklenica

2 min read
Planinari na vrhu Gole Plješivice

Foto: Pixabay

Planinarsko društvo Paklenica organizira izlet na Golu Plješivicu (1647m) u nedjelju, 16. lipnja 2024. godine. Voditelj izleta, Ninoslav Miholčić, vodi sudionike kroz izazovan, ali predivan planinski krajolik, uz kotizaciju od 5€. Prijavite se na izleti@pdpaklenica.hr i pridružite se ovom nezaboravnom iskustvu

Planinarski izlet na Golu Plješivicu obećava avanturu za sve ljubitelje prirode i planinarenja. Okupljanje sudionika predviđeno je u 7:15 ispred Interspara u Zadru, s polaskom prema Korenici u 7:30. Nakon dolaska na ishodište u selo Mihaljevac oko 9:45, započinje hod prema vrhu.

Prvi cilj je Mala Plješivica, do koje se stiže oko 13:00. Nakon kratkog odmora, uspon se nastavlja prema vrhu Gola Plješivica, koji bi trebao biti dosegnut do 13:30. Sudionici će imati priliku uživati u panoramskom pogledu s vrha, dok oni željni dodatnog izazova mogu nastaviti prema vrhu Ličke kape. Povratak prema polaznoj točki planiran je između 15:30 i 18:30.

Preporučena oprema uključuje standardnu planinarsku opremu: planinarske cipele, odjeću sukladnu vremenskim uvjetima, čeonu lampu i štapove za hodanje. Sudionici moraju nositi vlastitu hranu i piće, s minimalno 2 litre vode jer na putu nema izvora vode.

Zahtjevnost izleta kategorizirana je kao K3 – T1/T2. Kondicijski, izlet je zahtjevan s oko 7 sati hoda i 1000 metara uspona. Tehnički, izlet je nezahtjevan (T1), s opcionalnim usponom na Ličku kapu koji je također tehnički nezahtjevan (T2).

Sudionici izleta moraju biti članovi Hrvatskog planinarskog saveza (HPS) te imati podmirenu članarinu za tekuću godinu. Prijavom na izlet, sudionici potvrđuju da ispunjavaju zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje te da izletu pristupaju na osobnu odgovornost. Također, obvezuju se pridržavati plana izleta i uputa vodiča, uz poštivanje planinarske etike koja uključuje zabranu uznemiravanja životinja, branja biljaka i bacanja otpada.

Voditelj izleta, Ninoslav Miholčić, zadržava pravo izmjene programa, satnice i vremena održavanja izleta, u cilju osiguravanja sigurnosti i ugodnog iskustva za sve sudionike.