16. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Sjajne Delicije Morske Gastronomije: Tuna, Sushi & Wine Festival Se Vraća u Arsenal!

2 min read
tuna-sushi-wine-festival-zadarska-gastronomija-ilustracija

Turistička zajednica grada Zadra priprema se za osmi po redu Tuna, Sushi & Wine Festival, koji će se održati od 5. do 10. travnja u Arsenalu i na Trgu Petra Zoranića. Ova značajna gastronomska, turistička i zabavna manifestacija vraća se u zadarski Arsenal s vatrometom morskih delicija, koje pripremaju sjajni mladi chefovi te bard dalmatinske gastronomije, Hrvoje Zirojević.

Gala večera u Arsenalu, planirana za petak, 5. travnja, bit će obogaćena koncertom popularne Danijele Martinović. Donja etaža kluba bit će rezervirana za stajaća mjesta s pet buffet Cornera, na kojima će posjetitelji moći uživati u specijalitetima od jadranske tune i drugih vrhunskih riba. Gornja etaža namijenjena je ekskluzivnoj večeri od četiri slijeda u organizaciji Ilirije, uz jela od namirnica iz mora.

Središnji događaj Festivala bit će otvorenje na Trgu Petra Zoranića u subotu, 6. travnja. Veliki festivalski šator ugostit će raznovrsne kulinarske pultove, poput Chef’s Kitchen, Street Food Cornera i Sushi Cornera. Posjetitelji će moći kušati najfinije specijalitete, uz bogatu ponudu vina zadarskih vinara.

Posebno će se istaknuti gostovanja renomiranih chefova na Chef’s Kitchenu. U nedjelju, sushi majstor Mladen Križanović pripremit će izuzetne japanske delicije od svježe ulovljene ribe. Ponedjeljak će donijeti kulinarsko umijeće Hrvoja Zirojevića, koji će poslužiti kreativno pripremljene morske specijalitete. U utorak, zadarski chef Bruno Kalmeta predstavit će autentične dalmatinske okuse, dok će posljednjeg dana Festivala chef Mate Sučić iz Mirlović zagore pripremiti svoje autorsko jelo.

Uz vrhunsku gastronomiju, posjetitelji će moći uživati u bogatom zabavnom programu i koncertima popularnih izvođača poput Danijele Martinović i Natali Dizdar.