24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Renato Nović oprostio se od futsala Sveučilišta u Zadru podigavši pobjednički pehar

2 min read
Renato_Nović_u akciji

Foto: Unisport Hrvatska

Nakon osam sezona odanosti i predanosti, kapetan futsal ekipe Sveučilišta u Zadru, Renato Nović, odigrao je svoju posljednju utakmicu na međunarodnom turniru u Istanbulu. Uspjeh je okrunjen podizanjem pobjedničkog pehara, čime je Renato završio svoju karijeru na vrhuncu.

Zlatne godine i nepokolebljiva predanost

Renato Nović stigao je u Zadar 2016. godine iz rodne Požege, kako bi upisao studij povijesti na Sveučilištu u Zadru. Odmah se pridružio futsal ekipi Sveučilišta i u svojoj prvoj sezoni 2016/17. izborio svoje mjesto u momčadi koja se natjecala na studentskom prvenstvu Hrvatske, UniSport HR Futsal. Paralelno, uspješno je branio boje Odjela za povijest u Sveučilišnoj malonogometnoj ligi.

Vrlo brzo, Renato je postao neizostavan član prve postave i preuzeo kapetansku traku, vodeći ekipu svojom nevjerojatnom posvećenošću i “ubitačnom” lijevom nogom koja je bila strah i trepet za protivničke golmane. Njegova nepokolebljiva volja i borbeni duh učinili su ga vođom koji je inspirirao ostatak ekipe da igraju iznad svojih mogućnosti.

Renato se istaknuo kao igrač koji nikada nije priznavao poraz. Bez obzira na ozljede ili težinu utakmice, uvijek je davao sve od sebe za svoju ekipu. Njegova predanost i pobjednički karakter posebno su dolazili do izražaja u ključnim trenucima utakmica, kada bi stisnuo zube i odigrao do kraja, često noseći tim do pobjede.

Putovanja i međunarodni uspjesi

Tijekom osam sezona, Renato je sudjelovao u brojnim putovanjima na studentska prvenstva diljem Hrvatske, nikada ne propustivši priliku da brani boje Sveučilišta. Bez obzira na važnost utakmice, uvijek je bio spreman dati sve od sebe. Takva predanost učinila ga je omiljenim među suigračima i protivnicima, stvorivši mnoga prijateljstva u sveučilišnim ekipama širom Hrvatske.

Na dva zadnja međunarodna turnira, u Milanu i Istanbulu, ekipa Sveučilišta u Zadru osvojila je zlato. Renato je u Milanu proglašen za MVP-a turnira, a istu titulu ponio je i na međunarodnom turniru “EU-CONEXUS University Sport Games” u Zadru, vodeći svoju ekipu do zlata.

Doprinos izvan terena

Uz sportske obveze, Renato je aktivno sudjelovao i u drugim aktivnostima na Sveučilištu. Bio je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru, predsjednik Udruge studenata povijesti ISHA Zadar te predsjednik studentskog zbora alijanse EU-CONEXUS. Njegova angažiranost u studentskom životu dodatno je obogatila njegov boravak u Zadru i ostavila trajan trag.

Povratak u Požegu

Prošle akademske godine Renato je uspješno završio studij povijesti na Sveučilištu u Zadru i vratio se u svoju rodnu Požegu. Unatoč povratku, njegovo ime zauvijek će ostati zapisano zlatnim slovima u povijesti sporta na Sveučilištu u Zadru, zahvaljujući “bezbroj” odigranih utakmica i brojnim osvojenim titulama.

Renato Nović ostat će zapamćen kao pravi vođa, kako na terenu, tako i izvan njega. Njegova karijera na Sveučilištu u Zadru služit će kao inspiracija budućim generacijama sportaša.