25. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Zadar bilježi vikend ispunjen kriminalnim aktivnostima i prometnim nesrećama

2 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske zabilježen je niz kriminalnih aktivnosti i prometnih nesreća. Evidentirane su dvije teške krađe, dvije krađe, četiri narušavanja javnog reda i mira te 27 prometnih nesreća, uključujući jednu smrtno stradalu osobu.

Dovršena kriminalistička istraživanja

Osumnjičen za krađu Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 19. travnja 2024. godine na predjelu Crvenih kuća u Zadru provalio u ugostiteljski objekt iz kojeg je otuđio novac. Nakon dovršenog istraživanja, protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog kaznenog djela krađe.

Prijavljen zbog oštećenja stakla trgovine Policijski službenici Policijske postaje Zadar također su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 4. svibnja 2024. godine na predjelu Jazina kamenom razbio izložbeno staklo trgovine. Materijalna šteta procijenjena je na oko 2 tisuće eura. Protiv 27-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Teška krađa U vremenu od 3. do 8. lipnja na Pašmanu je nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću 88-godišnjaka te otuđio razne električne uređaje, drvenu stolariju i ribolovni pribor. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe.

U subotu, 8. lipnja, na predjelu Ulice Akcije Maslenice u Zadru, nepoznati počinitelj provalio je u skladište trgovačkog društva i otuđio novac te više desetaka metara bakrene žice. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura, a protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava zbog teške krađe.

Krađa U noći sa četvrtka na petak, 6. lipnja, na predjelu Voštarnice u Zadru, nepoznati počinitelj otuđio je motocikl 40-godišnjeg njemačkog državljanina. Istovremeno, u Žeravi je nepoznati počinitelj otuđio bicikl u vlasništvu 81-godišnjaka. Protiv nepoznatih počinitelja podnesene su kaznene prijave zbog krađe.

Smrtno stradao vozač automobila Sinoć, 9. lipnja, oko 22.50 sati na državnoj cesti DC-08 u Posedarju, došlo je do tragičnog događaja kada je 43-godišnji vozač, upravljajući automobilom zadarskih registarskih oznaka, sletio s kolnika te udario u betonski zid. Vozilo je nakon toga zapaljeno i potpuno izgorjelo, pri čemu je vozač smrtno stradao. Na mjesto događaja stigli su hitna pomoć, policija i vatrogasci, a cesta je zbog očevida bila zatvorena za promet od 23.15 do 2 sata. Policija je o događaju izvijestila nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zadru te se nastavlja utvrđivati sve relevantne činjenice i okolnosti.