25. svibnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Razvoj Ruralnog Turizma Kroz Partnerstvo s Hrvatskim Šumama

2 min read

Foto: Hrvatske šume d.o.o.

Ruralni turizam postaje ključni faktor u održivom razvoju lokalnih zajednica diljem Europe. U tom kontekstu, Hrvatske šume postaju neizostavni partneri u promicanju održivog turizma i zaštiti prirodnih resursa. Ove godine, fokus je na 6. Međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu koji će se održati u Splitsko-dalmatinskoj županiji od 10. do 13. travnja 2024.

Više od 300 sudionika iz 20 europskih država okupit će se kako bi raspravljali o važnosti ruralnog turizma za lokalni razvoj. Organizatori, pokrovitelji i partneri, među kojima se ističu Hrvatske šume, jamče da će svaki detalj kongresa biti besprijekorno organiziran.

Hrvatske šume d.o.o. prepoznate su kao ključni dionik u očuvanju šuma i poticanju ruralnog razvoja. Njihovo dugogodišnje iskustvo u planskom gospodarenju šumama temelji se na više od 250 godina tradicije. Osim što su izvor sirovine, šume imaju važnu ulogu u očuvanju prirodnih ekosustava i pružaju brojne općekorisne funkcije.

Turistička infrastruktura koju nudi Hrvatske šume obuhvaća raznolike sadržaje poput ugostiteljskih objekata, šumsko-poučnih staza, lovačkih domova te šumarskih muzeja. Svi ovi elementi pridonose atraktivnosti šuma kao turističke destinacije te potiču ruralni razvoj i ekonomsku aktivnost u tim područjima.

Partnerstvo Hrvatskih šuma s lokalnim zajednicama, organizacijama civilnog društva te turističkim operaterima ključno je za razvoj održivih turističkih ponuda. Kroz edukativne programe i kampanje, Hrvatske šume promiču odgovornu posjetu šumama i potiču svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije.

U konačnici, Hrvatske šume svojim primarnim zadatkom smatraju trajno gospodarenje šumama radi osiguranja bolje i zdravije budućnosti za sve. Njihov moto “Naše šume danas, za bolje i zdravije društvo sutra” jasno pokazuje predanost očuvanju prirode i poticanju održivog razvoja.