24. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Pregled Sigurnosnih Događaja i Kriminalističkih Istraživanja: Aktivnosti Policijske Uprave Zadarske

1 min read
policijska uprava zadarska

Foto: MUP

U proteklom vikendu, Policijska uprava zadarska bila je aktivna u evidentiranju i rješavanju sigurnosnih događaja na svom području djelovanja. Pregledajmo ključne događaje koji su obilježili protekli period.

Teška krađa, krađe, narušavanje javnog reda i mira te prometne nesreće čine osnovu za analizu situacije u sigurnosnom sektoru. Uz to, provedena su i kriminalistička istraživanja koja su rezultirala s nekoliko važnih otkrića.

Krenimo s pregledom sigurnosnih događaja. Evidentirana je 1 teška krađa i 2 krađe. Također, zabilježeno je i 1 narušavanje javnog reda i mira. Srećom, unatoč 12 prometnih nesreća, nije bilo ozlijeđenih osoba.

Dovršena kriminalistička istraživanja su također od velike važnosti. Jedan 23-godišnji hrvatski državljanin se sumnjiči za dva kaznena djela krađe i kazneno djelo računalne prijevare. Drugi slučaj odnosi se na 20-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je sumnjičen za krađu, ali je vozilo pronađeno i vraćeno vlasnici.

Kako bi se istaknula važnost zajedničkih aktivnosti, važno je spomenuti i događaje u zajednici. U nedjelju, 07. travnja, održana je biciklijada “Od Branimira do Branimira”, potičući tako zdravu i aktivnu zajednicu.

Ovaj pregled sigurnosnih događaja pokazuje kontinuirani angažman Policijske uprave zadarske u očuvanju reda i sigurnosti građana. Nastavak preventivnih aktivnosti i efikasno rješavanje kriminalističkih slučajeva ključni su za osiguravanje mirnog okruženja za sve građane.