12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Radionica kao priprema za 6. Državnu predSmotru “Logos 2024” održana u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar

1 min read
Radionica_usmeno_pripovijedanje_Zadar

Foto: Gradska knjižnica Zadar

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar nedavno je održana inspirativna radionica kao uvod u 6. Državnu predSmotru u usmenom pripovijedanju djece i mladih “Logos 2024”. Ovaj događaj ima za cilj njegovanje tradicijske kulture i baštine te promicanje kulture govorenja i slušanja putem umijeća pripovijedanja.

Organizator ovog značajnog događaja je udruga za promociju usmenog pripovijedanja, Kreativni studio “Logos”. Radionica je bila namijenjena djeci koja sudjeluju u predSmotri, kao i njihovim mentorima, pružajući im priliku da se bolje upoznaju s samom predSmotrom, načinom sudjelovanja te pripremom za pripovjedni nastup.

Vođena iskusnom pripovjedačicom i voditeljicom predSmotre u Zadru, kolegicom Željanom Buljat, radionica je bila prilika za stjecanje korisnih informacija i savjeta koji će sudionicima pomoći u pripremi i izvedbi njihovih pripovjednih nastupa.

PredSmotra “Logos 2024” nastavlja svoju važnu ulogu u poticanju mladih na očuvanje i prenošenje bogate usmene tradicije, te se s nestrpljenjem očekuju nadolazeći pripovjedni talenti i njihove priče.