20. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Grupa Komuna otkrila novu pjesmu i najavila album

1 min read
Komuna_novi_singl_Zamo_ljubav_je_pobjeda

Regionalni hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo, čije ime je sinonim za uspjeh u glazbenom svijetu, otkrio je novu pjesmu i najavio izlazak albuma sastava Komuna. Poznat po stvaranju nekih od najvećih hitova izvođača poput Halida Bešlića i Crvene jabuke, Geronimo je svoje korijene utemeljio u žanru hard rocka. Osim što je stvorio brojne uspješne pjesme, Geronimo je također osnovao grupu Komuna, okupivši oko sebe talentirane glazbenike.

Njihov najnoviji singl, naziva “Samo ljubav je pobjeda”, najavljuje nadolazeći studijski album. Pjesmu je napisao sam Geronimo, dok je cijeli bend sudjelovao u aranžmanu. Gostujući glazbenik na pjesmi je Dragomir Herendić Dragianni, koji je odsvirao gitare. Videospot za pjesmu snimljen je u Sarajevu na jednoj od najviših zgrada, a za njegovu izradu zaslužan je Dalibor Mrdić iz Geronimo Films Productiona.

Komuna se ističe svojim socijalno angažiranim pristupom glazbi, te svojim singlovima nastoji prenijeti smislene poruke slušateljima. Njihov album je već gotovo završen i s nestrpljenjem se očekuju reakcije fanova. Trenutnu postavu benda, uz Mirka Šenkovskog Geronima, čine: Vladimir Jevicki i Ivan Matković na gitarama, Endi Colić na basu, Marijan Vuko na klavijaturama i Mladen Mitrović na bubnjevima.

Komuna nije prvo glazbeno putovanje Geronima u rock ili hard rock žanr. Njegovi počeci vezani su uz heavy metal sastav iz Slavonskog Broda, Sauron, gdje je već tada pokazivao svoje izvanredne vokalne sposobnosti. Nakon toga, Geronimo se posvetio solo karijeri, ostvarujući iznimne uspjehe na regionalnoj glazbenoj sceni.