12. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prvo izdanje Fish & Jazz Festivala u Zadru

2 min read

U četvrtak i petak 8. i 9. lipnja u atriju palače Cedulin premijerno će se održati nova zadarska gastronomsko-glazbena manifestacija  pod nazivom Fish & Jazz Festival. U dva dana posjetitelji će moći uživati u nezaboravnoj fuziji ribljih specijaliteta, lokalnih vina i vrhunskih jazzera iz Hrvatske i inozemstva.

Eno-gastro program pod pokroviteljstvom Cromarisa i Vina Fiolić oba dana kreće ujutro već od 10 sati. Sushi chef Mladen Križanović pripremat će sashimi rolice napravljene od Cromarisove orade. Križanović ima višegodišnje iskustvo u različitim kategorijama proizvodnje i posluživanja sushija. Nakon završetka edukacije na Tokyo Sushi Academy svoja je znanja prenio u Hrvatsku te je jedan od najzaslužnijih za promociju sushija na ovim prostorima. Na sajmu u Barceloni nedavno je pripremao svježe Cromarisove filete brancina i gofa, a na ovom festivalu posjetitelji će ekskluzivno moći kušati rolice od nadaleko poznate Cromarisove orade.

Tihomir Bježančević hrvatskoj je javnosti postao poznat nakon nastupa na kulinarskom showu Masterchef Hrvatska 2021. godine. Nakon toga se nastavio usavršavati, njegujući pripremu tradicionalnih jela na moderan način te je danas jedan od najtraženijih chefova na javnim događanjima poput ovog. Zadranima će uz jazz servirati sandwich od pržene Cromarisove hame. Svoja jela pripremat će u jutarnjem i večernjem terminu, a drugog dana u jutarnjim satima pridružit će im se i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole.

Kako spada, vrhunske chefove u palači Cedulin pratit će i vrhunski jazzeri. U četvrtak od 11 sati nastupit će Nick Bresco Quartett, sastav glazbenika s pravim imenom Nikola Brešković, koji nakon nastupanja u sastavu Brešković Brothers gradi glazbenu karijeru u Parizu.

U večernjim satima istog dana svojim će jazz notama u napuljskom štihu u atriju palače Cedulin stvoriti ugodnu atmosferu Elio Coppola trio, kojega zadarski ljubitelji jazz glazbe pamte po sjajnom nastupu prošlog ljeta u Muzeju antičkog stakla kad su nastupili s francuskom pjevačicom Celiom Kameni.

U petak sljedećeg dana za glazbu su zaduženi Zadrani. Jutro je rezervirano za Elenu Stella & AJ trio, a navečer nastupaju ponajbolji hrvatski jazzeri Black Coffee, uz svojevrsno iznenađenje u ulozi pjevačice, glumicu Uršulu Najev!

Nema sumnje da će i ovaj događaj privući brojne Zadrane željne urbanog zvuka i kvalitetne hrane.

PROGRAM FESTIVALA

Četvrtak, 8.6.2023.

10:00 – 14:00 h – eno-gastro program – powered by Cromaris i Vina Fiolić

Fiolić vina & Spritz

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

Sashimi roll od Cromaris orade

Sandwich od grilane Cromaris hame

11:00 – 13:00 h – nastup NICK BRESCO QUARTETT

20:00 – 24:00 h – eno-gastro program – powered by Cromaris i Vina Fiolić

Fiolić vina & Spritz

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

Sashimi roll od Cromaris orade

Sandwich od grilane Cromaris hame

21:00 – 23:00 h – nastup ELIO COPPOLA TRIO

Petak, 9.6.2023.

10:00 – 14:00 h – enogastro program / powered by Cromaris & Vina Fiolić

Fiolić vina

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

Učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole

11:00 – 13:00 h – nastup ELENA STELLA & AJ TRIO

20:00 – 24:00 h – eno-gastro program / powered by Cromaris & Vina Fiolić

Fiolić vina

Cromaris – sushi chef Mladen Križanović, grill chef Tihomir Bježančević

21:00 – 23:00 h – nastup URŠULA NAJEV feat BLACK COFFEE