20. travnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Jesenski program u Muzeju antičkog stakla u Zadru

2 min read
mas

Sa zadovoljstvom najavljujemo da je Muzej antičkog stakla u Zadru za nadolazeće razdoblje pripremio novi bogat i raznolik program koji započinje s velikom izložbom „Povezani staklom“ na kojoj sudjeluje čak 48 mađarskih umjetnika koji izlažu u staklu, a koja će se otvoriti u petak, 15. rujna 2023. u 19,00 sati u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja. Uz izložbu je tiskan i prigodni katalog koji se može kupiti u muzejskoj suvenirnici, a čija je autorica muzejska savjetnica dokumentaristica Jadranka Belevski ujedno i kustosica same izložbe.

Novost u stalnoj ponudi Muzeja antičkog stakla u Zadru od ovog rujna su i razne zanimljive pedagoško-edukativne radionice za djecu raznih uzrasta koje će se organizirati tijekom cijele godine pod voditeljstvom muzejske kustosice-pedagogice Petre Govorčin.

S obzirom na to da je naš svakodnevni život nezamisliv bez upotrebe stakla, zanimljivu priču o prozorskom staklu kroz prigodnu izložbu i predavanje predstavit će muzejska viša kustosica dr. sc. Vedrana Jović Gazić i to već u listopadu. Također tu su planirane i radionice za djecu raznih uzrasta na kojima će se kroz praktični rad obraditi tema prozorskog stakla te organizirati foto natječaj s bogatim nagradama za najbolja foto ostvarenja i izložba.

U studenom se planira pedagoško-edukativni program kojim ćemo obilježiti Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana te novo izdanje MiniMas didaktičko-informativne izložbe malog formata.

Za sam kraj godine posjetitelje očekuje prigodni adventski program koji uključuje predavanje i radionice za djecu na temu sv Lucije, te suradnja sa Srednjom školom primijenjene umjetnosti i dizajna u vidu izložbe učeničkih plakata na temu Adventa.