18. lipnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prijedlog novih mjera za poticanje zapošljavanja u Hrvatskoj

1 min read

U nastojanju da potakne gospodarski rast i smanji nezaposlenost, Vlada Republike Hrvatske razmatra niz novih mjera usmjerenih prema poticanju zapošljavanja. Ove mjere, predložene od strane relevantnih stručnjaka i u suradnji s poslovnim sektorom, imaju za cilj stvoriti poticajno okruženje za poslodavce i potaknuti otvaranje novih radnih mjesta.

Jedna od ključnih točaka prijedloga je olakšanje poslodavcima kroz smanjenje poreznog opterećenja na plaće, što bi trebalo potaknuti veće zapošljavanje. Također, razmatra se mogućnost subvencija za otvaranje radnih mjesta u sektorima koji su posebno pogođeni ekonomskim izazovima.

Prijedlog novih mjera za poticanje zapošljavanja također uključuje programe osposobljavanja i stručnog usavršavanja kako bi se poboljšala kvalifikacija radne snage i olakšao njezin prilagodljiviji ulazak na tržište rada.

Uz to, Vlada planira jačati suradnju s obrazovnim institucijama i privatnim sektorom kako bi osigurala da obrazovni sustav odgovara potrebama tržišta rada. Ova integracija obrazovanja i gospodarstva ima za cilj smanjiti jaz između vještina koje poslodavci traže i onih koje kandidati nude.