22. srpnja 2024.

Zadar.TV

Zadar TV-Pouzdana Destinacija za Vrhunske Sadržaje u Zadru

Prijave za Stipendije Raise the Bar Otvorene do 1. Veljače 2024.

1 min read
raise-the-bar-stipendije-2024

U tijeku su prijave za peti ciklus Stipendija Raise the Bar, pružajući perspektivnim kuharima i slastičarima izvanrednu priliku za besplatnu edukaciju na renomiranim kulinarskim učilištima. Kandidati s do pet godina iskustva u ugostiteljstvu, željni razvijanja svoje karijere u smjeru visoke gastronomije, imaju priliku prijaviti se do 1. veljače 2024. putem prijavnog obrasca na mrežnoj stranici projekta Raise the Bar.

Coca-Cola HBC Adria, petu godinu zaredom, birat će najperspektivnije profesionalce i omogućiti im besplatnu edukaciju na priznatim kulinarskim učilištima. Proces odabira odvija se u dva dijela. Prvi dio obuhvaća analizu prijava, uzimajući u obzir motivaciju kandidata, njihovo iskustvo i planove za budući razvoj. Drugi dio uključuje ocjenjivanje tehničkog znanja kandidata od strane vrhunskih chefova i stručnjaka iz ugostiteljskog sektora, među kojima su Marko Gajski, chef restorana LD, i Tea Mamut, vlasnica slastičarnice O’š kolač.

Dosad je Coca-Cola HBC Adria osigurala ukupno 14 stipendija za kuhare i slastičare. Prošlogodišnji stipendisti trenutno se educiraju u Italiji na školi ALMA – la Scuola Internazionale di Cucina Italiana, dok će neki nastaviti usavršavanje na pariškom kampusu učilišta École Ducasse.

Raise the Bar, strateška platforma Coca-Cole HBC Adria, ima za cilj podizanje kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Programi obuhvaćaju Akademiju za konobare, bariste i barmene, Stipendije za kuhare i slastičare te edukativni program Raise the Bar Youth namijenjen učenicima srednjih škola s ugostiteljskim i turističkim smjerovima.